Ανεξάρτητοι Έλληνες: Όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές

21:53 19/4/2012 - Πηγή: Olympia
Να διατηρήσουν τη δυναμική που καταγράφουν στις δημοσκοπήσεις θα προσπαθήσουν τις δυο τελευταίες εβδομάδες οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» που ανακοίνωσαν το πρωί της Πέμπτης 19 Απριλίου τα ψηφοδέλτιά τους, στα οποία συμμετέχουν ως επί το πλείστον πρόσωπα προερχόμενα από τη Νέα Δημοκρατία.

Ο πρόεδρος του κόμματος κ. Π. Καμμένος

θα είναι υποψήφιος στον ακριτικό Έβρο και στη Β΄ Αθηνών, όπου και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταγράφουν υψηλά ποσοστά και πιέζουν αρκετά τη Ν.Δ.

Ο κ. Καμμένος επισημαίνει μέσω του twitter ότι δεν συγκρότησε ψηφοδέλτια με γνώμονα τις φιλίες του, αλλά με διαβούλευση. «Αλλιώς δεν θα ήμασταν διαφορετικοί» υπογράμμισε και διευκρίνισε πως οι επιλογές δεν έγιναν με διαδικασίες πασαρέλας ή με οικογενειακό πολιτικό πιστοποιητικό.

Mάλιστα, αναφέρθηκε και στα αιτήματα προσώπων που κόπηκαν από τις λίστες της Ν.Δ., σημειώνοντας: «Είναι τόσο λαμόγια που όταν τους έκοψε η ΝΔ είχαν το θράσος να ζητήσουν να έλθουν μαζί μας λες και κάνουμε μεταγραφές μπαλέτων».

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, το οποίο θα ανακοινωθεί την Παρασκευή, επικεφαλής θα είναι ο δημοσιογράφος και εκπρόσωπος τύπου του κόμματος κ. Τέρενς Κουίκ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στην τελευταία τιμη τική θέση θα τεθεί ο καθηγητής σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Χ. Τσελέντης.

Στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου θα είναι ο γραμματέας του κόμματος και επί σειρά ετών βουλευτής Βοιωτίας, κ. Μιχ. Γιαννάκης, ακολουθεί ο δημοσιογράφος κ. Σ. Στανωτάς που προέρχεται από το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών, ενώ θα συμμετάσχει και ο καθηγητής κ. Γ. Βαμβούκας.

Στη Β΄ Αθηνών το κόμμα έχει δυνατά ονόματα, όπως ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. κ. Ι. Μανώλης, ο ιδρυτής του κόμματος «Άρμα Πολιτών» κ. Ι. Δημαράς, ο γνωστός δικηγόρος κ. Β. Καπερνάρος, ο τέως δήμαρχος Κηφισιάς κ. Β. Βάρσος, η αντιδήμαρχος Ψυχικού – Φιλοθέης κυρία Ιωάννη Παχύλα, o παλαιός φίλος του προέδρου της Ν.Δ., ο κ. Χαρ. Αποσκίτης, ο ηθοποιός κ. Π. Κοντογιαννίδης, κ.α.  

Στην Α΄ Αθηνών, εκτός από την επί σειρά ετών βουλευτή της Ν.Δ. κυρία Έλενα Κουντουρά, θα είναι υποψήφιοι ο τέως πρύτανης του Ε.Μ.Π. κ. Ν. Μαρκάτος και ο φωτορεπόρτερ κ. Ντίμης Αργυρόπουλος, κ.α.

Στην Α΄Πειραιά υποψήφιοι θα είναι ο επί σειρά ετών βουλευτής της Ν.Δ. κ. Π. Μελάς, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Πειραιά, ο κ. Γ. Ζησιμάτος, κ.α. Στη Β΄ Πειραιά, υποψήφιοι θα είναι ο προερχόμενος από τη Ν.Δ. και μέλος της ομάδας της «λαϊκής δεξιάς», ο επιχειρηματίας κ. Γ. Αναγνωστάκος (ένθερμος υποστηρικτής του κ. Σαμαρά στις εσωκομματικές εκλογές), ο τέως βουλευτής της Ν.Δ. κ. Ι. Κουράκος (κουμπάρος του τέως γραμματέα της Ν.Δ. κ. Ελ. Ζαγορίτη), κ.α και στην Αττική υποψήφιος θα είναι μεταξύ άλλων ο ηθοποιός κ. Παύλος Χαϊκάλης.

Οι υπόλοιποι βουλευτές που διαγράφηκαν από τη Ν.Δ. θα είναι υποψήφιοι στους εξής νομούς: ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού κ. Κ. Μαρκόπουλος (στην Εύβοια), ο κ. Χρ. Ζώης (στη Λάρισα), ο κ. Δ. Σταμάτης (στην Αιτωλοακαρνανία), ο κ. Σπ. Γαληνός (στη Λέσβο), η κυρία Μαρία Κόλλια (στις Σέρρες) και η κυρί

Keywords
Τυχαία Θέματα