Ανταπόκριση από Ελβετία

13:01 5/11/2011 - Πηγή: Olympia

Στην Online εκδοση της εφημεριδας 20Minuten

Ο Παπανδρεου δηλωσε την Πεμπτη οτι η ακυρωση του δημοψηφισματος ηταν προυποθεση για τις συνομιλιες που θα διεξαχθουν με την αξιωματικη αντιπολιτευση για τον σχηματισμο μεταβατικης κυβερνησης. „Θα μιλησω με τον αρχηγο της Νεας Δημοκρατιας“, ειπε ο Παπανδρεου.

Περισσοτερες λεπτομεριες για τον σχηματισμο της μεταβατικης κυβερνησης δεν εγιναν γνωστες.

http://www.20min.ch/finance/dossier/eurokrise/story/Kein-Referendum–kein-Ruecktritt-in-Griechenland-29601323

Στην εντυπη εκδοση της ιδιας εφημεριδας.

Συνεντευξη με τον κυριο Freiburghaus, ομοτιμο καθηγητη ευρωπαικων σπουδων.

Κυριε  Freiburghaus, αρχικα ηθελε ο Παπανδρεου την διεξαγωγη του δημοψηφισματος, τωρα το ακυρωσε. Γιατι αυτο το πηγαινε ελα;

Ο Παπανδρεου χρησιμοποιησε το δημοψηφισμα σαν τζοκερ για να μπορεσει με την πιεση των Ευρωπαιων εταιρων να αναγκασει την αντιπολιτευση προς συναινεση. Η αντιπολιτευση αρνουνταν για καιρο να συναινεσει στο σχηματισμο μιας μεταβατικης κυβερνησης. Ομως τωρα με τις επικειμενες συνεπειες για την Ελλαδα συμφωνησε επιτελους.

Ακουγεται αυτο σαν να ειχε αποτελεσμα το σχεδι οτου Παπανδρεου

Πιστευω οτι πραγματι αγωνιζεται για την σωτηρια της Ελλαδος. Αν σχηματιστει η μεταβατικη κυβερνηση, κατι που εγω πιστευω οτι θα γινει, θα πρεπει να παραιτηθει. Αυτο θα ειναι το τιμημα που πρεπει να πληρωσει και ειναι ετοιμος να το κανει για την σωτηρια της χωρας του

Το πακετο στηριξης θα πληρωθει κανονικα οπως εχει συμφωνηθει;

Πρεπει πρωτα να παρει την ψηφο εμπιστοσυνης στη βουλη. Μετα θα πληρωθει σε συνδιασμο με τα μετρα λιτοτητας και ετσι η Ελλαδα θα εχει ησυχια για τους επομενους μηνες.

Από τον συμπολεμιστή Π.


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα