Απείλησε με παραίτηση ο Μόντι. Το παρασκήνιο της συνόδου

18:03 30/6/2012 - Πηγή: Olympia

Πρωταγωνιστής της συνόδου κορυφής οπως φαίνεται ήταν ο Μάριο Μοντι.

Δεν ήταν μόνο που η Ιταλία νίκησε τη Γερμανία στο ποδόσφαιρο, αλλά και η στάση του απέναντι στις αρνήσεις της Μέρκελ.

Η έναρξη του “σόου” που έδωσε ο “Super Mario” ήταν το «πού πας;» που είπε στον Χέρμαν βαν Ρομπάι, τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Τώρα, η εφημερίδα El Pais, αποκαλύπτει ότι ήταν έτοιμος και να παραιτηθεί, προκειμένου να πιέσει την Μέρκελ, ενώ οπως είπε Ευρωπαίος αξιωματούχος στην ισπανική εφημερίδα, «ήταν το απόλυτο σόου του Μάριο Μόντι».

«Θα παραιτηθώ» φερεται να είπε σε κάποια στιγμή, με το πιο χαρακτηριστικό σημείο να σημειώνεται στις 3 τα ξημερώματα, σύμφωνα με την εφημερίδα, που φάνηκε οτι η κατάσταση έδειχνε να πηγαίνει σε αδιέξοδο στη διάρκεια μάλιστα συνομιλίας μεταξύ της Μέρκελ και του Μόντι.

Ενώ η Ισπανία και η Ιταλία είχαν ξεκινήσει τις συζητήσεις για το πακέτο Αναπτυξης των 120 δις, μετά την αναμνηστική οικογενειακή φωτογραφία, αποφάσισαν να τα παίξουν όλα για όλα και απείλησαν να μπλοκάρουν το πακέτο.

Εκεί ήταν που διαχωρίστηκε η Ευρώπη σε Βορρά και Νότο, με τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία από τη μια, και τη Γερμανία και τη Φινλανδία από την άλλη.

Ίσως το χειρότερο για τη Μέρκελ δεν ήταν οτι έκανε κωλοτουμπα για το θέμα των τραπεζών που θα αναχρηματοδοτούνται απευθείας από το μηχανισμό, αλλά το ότι δεν κατόρθωσε να δει τον ημιτελικό Γερμανίας – Ιταλιας. Τελικά, τα ξημερώματα υπέστη το 2-0, ένα γκολ στο γήπεδο και το άλλο στη σύνοδο…


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα