Απίστευτο: Ο Σπύρος Ριζόπουλος δίνει την σύνθεση της νέας κυβέρνησης!

16:49 14/5/2012 - Πηγή: Olympia

Δεσμεύτηκα την περασμένη Πέμπτη,  στη βάση όσων έγραψα εδώ,   να προτείνω και τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.  Ωστόσο, οι μέρες που ακολούθησαν μέχρι και σήμερα δεν ήταν πρόσφορες για ονοματολογία. Περίμενα να κριθεί το σημαντικό πρώτα, δηλαδή το αίσθημα ευθύνης προκειμένου να αποκτήσει ηγεσία η χώρα. Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές αυτό το αίσθημα ευθύνης δεν έχει φανεί καθώς περάσαμε ένα Παρασκευοσαββατοκύριακο κομματικού τακτικισμού. Περίμενα λοιπόν το σωστό timing ( στην πολιτική όλα είναι timing κι ας μη το συνειδητοποιούν αυτό οι πολιτικοί μας) και η στιγμή είναι τώρα που

μας χωρίζουν μερικές ώρες από την τελική  σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Επίσης, οφείλω να σημειώσω πως η σωστή λύση της κυβερνητικής εξίσωσης δεν είναι ούτε μόνον οι πολιτικοί, ούτε μόνον οι τεχνοκράτες, ούτε μόνον οι προσωπικότητες. Διότι όπως έχω επανειλημμένα γράψει υπάρχουν καλοί και κακοί πολιτικοί, καλοί και κακοί τεχνοκράτες, καλές και κακές προσωπικότητες. Με δεδομένο πως οι στιγμές απαιτούν το καλύτερο από τους καλύτερους, έχουμε και λέμε:

Πρωθυπουργός και Υπουργός Δικαιοσύνης : Φώτης Κουβέλης.

Επιμένω πως ο Φώτης Κουβέλης μπορεί να αποδειχθεί η ιδανική λύση, σηματοδοτώντας παράλληλα τις νομικές πρωτοβουλίες που οφείλει να λάβει το ελληνικό κράτος για να προστατεύσει ζωτικά εθνικά συμφέροντα, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό.

Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών: Αλέκος Παπαδόπουλος

Έχει  καταθέσει δημόσια και με παρρησία το τι πρέπει να γίνει ώστε να μεταβούμε από τα φέουδα της παραοικονομίας σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή οικονομία.

Υπουργός  Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: Σπύρος Φλογαίτης. 

Έχει το κύρος, τις εμπειρίες  και τις γνώσεις για να επιτελέσει εξυγιαντικό ρόλο στο κράτος και την τοπική αυτοδιοίκηση.  Είναι πρόσωπο για το οποίο μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως στις επιλογές του δεν θα πρυτανεύσουν μικροκομματικά κριτήρια.
Υπουργός Εξωτερικών: Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Πιστεύει ειλικρινά στις συναινέσεις και τις συνεργασίες, απόδειξη ότι παραιτήθηκε από την έδρα του και ανέλαβε Υπουργός Εθνικής Άμυνας για να σχηματιστεί η κυβέρνηση Παπαδήμου. Η διπλωματική του εμπειρία είναι χρήσιμη προκειμένου η Ελλάδα να αναζητήσει συμμάχους και έξω από τα όρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Κώστας Μπίκας, διατηρώντας και τη διοίκηση της ΕΥΠ.

Σε κάποια πράγματα δεν χρειάζονται πολλές εξηγήσεις.

Υπουργός Ανάπτυξης: Μάκης Σκλαβενίτης.

Έχω ξαναγράψει πως μόνο ένας επιχειρηματίας καταλαβαίνει τι θέλουν οι επιχειρηματίες για να βάλουν τα ωραία λεφτά τους και να κάνουν δουλειές.  Επιπλέον επειδή προέρχεται από τον κλάδο των σούπερ μάρκετ, σίγουρα θα ξέρει πολύ καλύτερα από κάθε άλλο πώς να χαλιναγωγήσει τις τιμές στο καλάθι της νοικοκυράς.

 

Υπουργός Περιβάλλοντος: Κυριάκος Μητσοτάκης

Έχει δουλέψει συστηματικά και με ζήλο για τα θέματα του Περιβάλλοντος και μπορεί να χαράξει μια πολιτική που θα συμφιλιώνει ρεαλιστ

Keywords
Τυχαία Θέματα