ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ποιά ήταν τα σχέδια για το “κούρεμα” και ποιά είναι τα σχέδια για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σ.Σ “Αν αυτό δεν είναι διατεταγμένη υπηρεσία -αφού κανείς δεν πιστεύει ότι είναι απλά τόσο ανίκανοι- τότε ποιά είναι;” 



Πείτε το όπως θέλετε. “Κούρεμα”. “Μερική Χρεωκοπία”. “Προμελετημένο Σχέδιο”. “Μερική Στάση Πληρωμών”. “Επιλεκτική Χρεωκοπία”…….ή βάλτε εσείς την ονομασία προτίμησης σας.
Δεν το έκαναν τον Μάϊο 2010, όταν και -αποδεδειγμένα πια- θα ήταν η πιο συμφέρουσα λύση για την Ευρώπη και για την Ελλάδα. Βέβαια τα “σχέδια” τότε

ήταν άλλα. Τα σχέδια δεν ήταν η εύρεση λύσης, αλλά ο “δούρειος ίππος” για την έλευση του ΔΝΤ στην Ευρώπη σε χώρα ιστορικό μέλος της Ε.Ε. Και επετεύχθη. Η επίπτωση για την Ε.Ε, αλλά και για τους φόρους, τις συντάξεις και τους μισθούς θα ήταν μικρότερη για όλους.
Δεν το έκαναν τον Ιούλιο του 2011, όταν μαζεύτηκαν όλοι και μας “έσωσαν”. Δεν ήξεραν; Αδυνατώ να το πιστέψω ότι τόσοι αρχηγοί κρατών με τόσα πιστωτικά ιδρύματα από πίσω τους, δεν ήξεραν ότι το σχέδιο που επέλεγαν δεν ήταν βιώσιμο.
ΆΡΑ; Άρα τα “σχέδια” ήταν άλλα. Και τα σχέδια θα επαληθευτούν σήμερα. Ποιά είναι αυτά; Πρώτον. Κούρεμα κατά 50%-60% των ομολόγων, όχι όμως των “εξασφαλισμένων” δανειακών συμβάσεων της Τρόϊκα (Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Φιλανδία κλπ), ούτε του ΔΝΤ. Δηλαδή ποιών; Των τραπεζών, των ιδιωτών -οι οποίοι ακόμα μετά την 21η Ιουλίου αγόραζαν στο 30% τηα ονομαστική αξίας, για να τα πουλήσουν “καθαρά” μετά το κούρεμα στο 40% με 50%, άρα με εγγυημένη απόδοση- και των ασφαλιστικών ταμείων. Άρα όλοι αλώβητοι εκτός από τους Έλληνες και τις τράπεζες, οι οποίες όμως έχουν πάρει ήδη 100 δις και θα έχουν και την εξασφάλιση μέσω του ISFS, άρα επανακεφαιοποίηση των τραπεζών με ευθύνη του κράτους!!!
Δεύτερον. Αφού δεν θα γίνει κανένα κούρεμα στα της Τρόϊκας και του ΔΝΤ, και βέβαια η κυβέρνηση
“εξασφάλισε” την αρνητική ανάπτυξη, άρα απίθανο να πάει σύντομα σε πρωτογενές πλεόνασμα, πάμε για επιμελητεία της διαχείρισης χρέους και εισπράξεων (φόρων) από την Ε.Ε και την Τρόϊκα.  Άρα ξεπούλημα της εθνικής ανεξαρτησίας αναίμακτα (θα είναι αναίμακτα όπως νομίζουν;) και διαχείριση των υπό ξεπούλημα περιουσιακών στοιχείων, αλλά και έλεγχο της ρευστότητας του κράτους με μονομερείς συνεχείς εκβιασμούς τύπου 7ης και άλλης δόσης.
Παρένθεση. Προς επίρωσην των ανωτέρω, θα καταγράψω μια δήλωση του καθ. Γιάνη Βαρουφάκη όταν ερωτήθη γιατί οι κυβερνούντες δεν καλούν τον ίδιο και άλλους που έχουν θέση και γνώση. Είπε λοιπόν σε απάντηση “οι κυβερνούντες σωστά δεν καλούν ανθρώπους σαν και εμένα. Όταν έχεις πάρει απόφαση για το τι θα κάνεις και δεν έχεις καμία θέληση να το διορθώσεις ή να κάνεις το καλύτερο, γιατί να με καλέσουν;”.
Τι μέλλει γενέσθαι; Νομίζω ότι θα είναι κουραστικό να επαναλάβω τα ήδη γνωστά. Ας σταθούμε όμως σε μια εκ των επιπτώσεων, ήτοι τα ασφαλιστικά ταμεία, και στις προβλέψεις μου για αυτά.

Μετά το “κούρεμα” ή όπως θέλετε να το λέτε, τα ασφαλιστικά ταμεία θα έχουν σημαντικό πρόβλημα ρευστότητας και τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης, ειδικά λόγω του κατακερματισμού σε πολλά διαφορετικά μικρά, μεσσαία και μεγάλα ασφ

Keywords
Τυχαία Θέματα