Αποκλειστική συνέντευξη του Μπάμπη Παπασπύρου στους Αδέσμευτους blogger

13:33 1/5/2012 - Πηγή: Olympia
Συνέντευξη του υποψήφιου βουλευτή με  τους Ανεξάρτητους Έλληνες στην Λάρισα, του δικού μας ανθρώπου του Μπάμπη Παπασπύρου στους Αδέσμευτους blogger…

Πως βλέπεις την συνεργασία των Ανεξάρτητων με το Άρμα Πολιτών.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

έκαναν πράξη το ότι είναι ένα κίνημα χωρίς ταμπέλες ανοικτό στην κοινωνία και σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, που ασπάζονται τόσο την ιδρυτική διακήρυξη όσο και την εθνική τους αντιπρόταση.

Αυτό συνέβη και με τις συνεργασίες που είδαμε με το Άρμα Πολιτών, τον Γιάννη Δημαρά, τον καθηγητή Νότη Μαριά και στελεχών από την ΣΠΙΘΑ.

Ο Γιάννης Δημαράς είναι από τις υγιείς δυνάμεις που είχαν την δύναμη, το σθένος και την παλληκαριά να πουν όχι στα Μνημόνια και να αρθρώσουν έναν πατριωτικό λόγο.

Τι θα κάνετε με τα εξοπλιστικά προγράμματα που τρέχουν; Θα σταματήσετε τα νέα υποβρύχια για παράδειγμα;;;

Καμία σύμβαση δεν θα υλοποιηθεί και κανένα οπλικό σύστημα δεν θα παραληφθεί αν δεν τηρούνται επακριβώς οι συμφωνηθέντες όροι και οι συμβατικές υποχρεώσεις.

Σε ότι αφορά τα νέα υποβρύχια που “γέρνουν”, κάθε άλλο παρά τυχαία βγήκε αυτή η έκφραση… δεν πρόκειται να παραληφθούν αν δεν καλύπτουν όλες τις επιχειρησιακές απαιτήσεις του Πολεμικού Ναυτικού και δεν είναι απόλυτα ετοιμοπόλεμα.

Δεν υπάρχουν εκπτώσεις σε οπλικά συστήματα, που έχουν να κάνουν με την Εθνική Άμυνα και την Ασφάλεια της χώρας και έχουν πληρωθεί από το υστέρημα του Ελληνικού λαού. Η σύμβαση των υποβρυχίων θα καταγγελθεί σε κάθε περίπτωση.

Κε Παπασπύρου θα θέλαμε να μας αναλύσετε τις θέσεις των Α.Ε σχετικά με την άμυνα της χώρας καθώς και με ποιες διαδικασίες θα γίνεται η διαδικασία προμήθειας των εξοπλισμών.

Οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες” λαμβάνοντας υπόψη τις γενικότερες συνθήκες ασφάλειας που διαμορφώνονται στην περιοχή, τις δυνατότητες που μας δίνει η ενσωμάτωση και εκμετάλλευση των νέων τεχνολογιών, αλλά και τους περιορισμούς από την υπάρχουσα οικονομική κατάσταση, το πρόγραμμά μας εστιάζει στα εξής:

Αποκατάσταση του ηθικού των ΕΔ.

Αναδιοργάνωση της δομής του στρατεύματος (κάθετη και οριζόντια) σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα

Επίλυση μέσω θεσμικών παρεμβάσεων, χρονιζόντων προβλημάτων του προσωπικού των ΕΔ, σε θέματα διαβίωσης, μεταθέσεων, εξέλιξης, ασφάλειας και υγείας

Επένδυση στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις του Μέλλοντος, με ορθολογιστικό επαναπροσδιορισμό των απαιτήσεων-δυνατοτήτων και εξοπλισμό αυτών σε συνάρτηση με τις τρέχουσες και μελλοντικές προκλήσεις, ανασχεδίαση της παρεχομένης εκπαίδευσης, και συνεχή επιμόρφωση των στελεχών.

Αναδιοργάνωση παραγωγικών Μονάδων – Εργοστασίων για μείωση του κόστους λειτουργίας με παράλληλη αύξηση της παραγωγικότητας και έξοδο στις διεθνείς αγορές για διάθεση των προϊόντων.

Ανάπτυξη – αναδιοργάνωση υπαρχόντων ερευνητικών κέντρων και ανάπτυξη συνεργασίας με αντίστοιχα ερευνητικά κέντρα εντός και εκτός Ελλάδος, για καλύτερη ενσωμάτωση και εκμετάλλευση της τεχνολογίας με παράλληλη εξοικονόμηση πόρων

Ανάπτυξη φιλικών προς το περιβάλλον τ

Keywords
Τυχαία Θέματα