Άτολμες Συγγνώμες και αίτημα ΓΡΑΠΤΗΣ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ των πολιτικών ηγεσιών για ό,τι υποσχεθούν στο λαό…

18:02 11/3/2012 - Πηγή: Olympia

Γραφει ο Βασίλης Χασιώτης

«Και μη λιπαίνης τ’ άγρια χόρτα μη θερέψιουν. Συμπάθα μου την αρετή μου τούτη. Στους πνιγηρούς κι ακόλαστους καιρούς μας ως κ’ η αρετή συγγνώμη πρέπει να ζητάη απ’ την κακία, ναι, να σκύβη ταπεινά, κι άδεια, για να της κάνει το καλό, να παίρνη.»

Shakespeare, William : Άμλετ, εκδ. Ι. Γ. Βασιλείου, Αθήναι, 1965

Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας χθες στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ,

ανάμεσα σε άλλα που είπε, κράτησα τούτο : «Οφείλουμε να πούμε και ένα μεγάλο «συγγνώμη» για διαχρονικά πολιτικά και ιστορικά λάθη και παραλείψεις, που βεβαίως βαραίνουν και την παράταξή μας».

Ως πολίτης, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από ένα κόμμα εξουσίας, από έναν εν δυνάμει αυριανό πρόεδρο και πρωθυπουργό.

Όχι διότι δεν δέχομαι τη συγγνώμη από κάποιον που την δίνει.

Αλλά, τη συγγνώμη, ΩΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ, την αξιολογώ και από το ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΤΗ ΔΙΝΕΙ.

Εδώ δίνεται από έναν υποψήφιο ΑΡΧΗΓΟ ενός κόμματος εξουσίας ΚΑΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ
ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, από κάποιον που ΆΣΚΗΣΕ ΕΞΟΥΣΙΑ σε τούτο τον τόπο.

Ο κ. Βενιζέλος, ΔΕΝ ΟΜΙΛΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΩΣ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΤΟΥ, ομιλεί ΕΚΦΕΡΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΦΩΝΗ, εκφράζει ΠΡΟΦΑΝΩΣ, τη «ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΓΝΩΜΗ» ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ», τη φωνή μιας ηγετικής ομάδας του κόμματός του, όπου ΟΙ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ «ΦΩΝΕΣ» ΚΑΜΙΝΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ «ΜΙΑΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ ΦΩΝΗΣ». Αυτό, για να μη θεωρηθεί ως απαξιωτική η αναφορά μου να μη δεχτώ μια συγγνώμη του κυρίου Βενιζέλου ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΜΙΓΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.

Το πολιτικό μας σύστημα, ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, δεν βαρύνεται ΑΠΛΑ με «λάθη» και «παραλείψεις».

Βαρύνεται με ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ, η αποκορύφωση των οποίων είναι η ΚΡΙΣΗ που βιώνουμε.

Το πολιτικό σύστημα ΟΣΟ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ, αποδεικνύει απλά και μόνο ότι η όποια του «αναγνώριση» της όποιας του άλλης ευθύνης δεν αποτελεί παρά μια ΑΤΟΛΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δήλωσα ότι δεν δέχομαι τη συγγνώμη.

Διότι ΠΟΛΙΤΙΚΟ (και όχι μόνο) ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ π.χ. ΤΑ ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ «ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ»…

Διότι ΠΟΛΙΤΙΚΟ (και όχι μόνο) ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ π.χ. ΚΑΘΕ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΕΙ, και η εξέλιξη της πορείας της εθνικής μας οικονομίας, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ

Διότι ΠΟΛΙΤΙΚΟ (και όχι μόνο) ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ π.χ. ΤΟ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΕΤΟΙΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΪΜΟΥ ΩΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΤΑΙ ΕΙΣΗΛΘΕ ΣΤΗΝ ΟΝΕ, πράγμα που έμελλε να τη γονατίσει, ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΙΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΝΕΤΟΙΜΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΔΙΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ…

Διότι ΠΟΛΙΤΙΚΟ (και όχι μόνο) ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ π.χ. Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΗΘΩΝ ΥΠΟΖΥΓΙΩΝ ΤΟΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΠΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ…<

Keywords
Τυχαία Θέματα