ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ…

Γράφει ο Δ. Βουλγαρίδης

Οι “δημοκράτες” πολιτικοί αρχηγοί, για πρώτη φορά στη ζωή τους, έχουν πιεστεί από το λαό αλλά και τη βάση των κομμάτων τους. Το αποτέλεσμα είναι να κάνουν απανωτά λάθη.

Θεωρητικά προσπάθησαν να συγκροτήσουν κυβέρνηση συνεργασίας με Ελάχιστο Κοινό Πολλαπλάσιο για την χώρα. Αυτό που θα καταφέρουν είναι να βρουν τη κυβέρνηση με το Μέγιστο Κοινό Διαιρέτη για τα κόμματά τους.

Το ΠΑΣΟΚ έψαχνε ένα νέο πρωθυπουργό ο οποίος επειγόντως “να ηγηθεί κυβέρνησης με σχέδιο Εθνικής Αναγέννησης και

μεγάλη διαχειριστική ικανότητα”. Αντί αυτού όμως είδαν τον καθεαυτού ορισμό του αχυράνθρωπου. Τουλάχιστον οι αχυράνθρωποι (σκιάχτρα) χρησιμεύουν για να τρομάζουν και να διώχνουν τα πουλιά, όχι για να προσελκύουν τα όρνεα.  Αποτέλεσμα να επικρατεί χαμός για την απροκάλυπτη κοροϊδία, αφού το καταλαβαίνει και ένα μικρό παιδί, ότι είναι σαν να παραμένει ο Παπανδρέου.

Στη ΝΔ επικρατεί αναβρασμός που θα πρέπει να στηρίξει την ουσιαστικά πασοκική κυβέρνηση να ολοκληρώσει την παράδοση της χώρας και της αξιοπρέπειάς μας. Κυβέρνηση Παπανδρέου δια αντιπροσώπου. Ας άφηνε πρωθυπουργό τον Παπανδρέου και ας αξίωνε μόνο να ξυρίσει το μουστάκι. Θα ήταν μεγαλύτερη αλλαγή και επιτυχία από αυτή που βλέπουμε σήμερα. Θα μπορούσανε μάλιστα να πούνε στον Παπανδρέου: “Ο Αντώνης μέχρι και μουστάκι θα σε βάλει να ξυρίσεις!”. Τώρα τι θα του πούνε;

Από την άλλη ο σταθερός ιδεολόγος του ΛΑΟΣ θα πρέπει να εξηγήσει στο κόμμα του πώς τον εμπνευστή της εθνικής συνεργασίας τον άφησαν στην απ’ έξω, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ας ανοίξει πάλι τα λεξικά να βρει καμιά πετυχημένη λέξη να τους χαρακτηρίσει για να μας κάνει να γελάσουμε. Το σπουδαρχίδης καλό ήταν. Ας βρει τώρα κάτι άλλο κρατώντας το δεύτερο μισό της λέξης.

Η δε κυρία “Τίποτα %”  οπαδός της συναίνεσης, που ζητούσε πρόσωπο διεθνούς κύρους, τεχνοκράτη, θα πρέπει να πείσει το κόμμα της ότι αυτές τις προδιαγραφές καλύπτει ο νέος πρωθυπουργός. Άλλωστε προς χάριν της συναίνεσης δήλωσε προσφάτως: “Θα πήγαινα και με το διάολο για την πατρίδα μου”. Ο Παπανδρέου της δίνει την ευκαιρία και από ότι φαίνεται σύσσωμος ο λαός τής το εύχεται.

Όλοι οι “δημοκράτες” πολιτικοί αρχηγοί έμαθαν να διοικούν τα κόμματά σαν να επρόκειτο για τσιφλίκια τους προερχόμενα από κληρονομιά. Σήμερα πια αυτό δεν είναι εύκολο. Προφανώς ξέχασαν ότι την Ύβριν την ακολουθεί νομοτελειακά η Νέμεσις.


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα