ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ.

Έχει σημασία να διαβάσετε τι θα κάνει ο δήμος και ποιά η λογική του Δημάρχου. Ενός ανθρώπου που αγαπά την πατρίδα και τους συμπολίτες του και το αποδεικνύει έμπρακτα.

Τo Πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Πειραιά, παρουσίασε σήμερα  σε συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Ο Δήμαρχος Πειραιά

έκανε αναφορά στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, τονίζοντας ότι: «στόχος μας είναι να πλησιάσουμε τους συνανθρώπους μας. Να δείξουμε αλληλεγγύη και ανθρωπιά. Να γυρίσουμε στα χρόνια της αθωότητας των παιδικών μας χρόνων. Να κάνουμε χαρούμενους τους ανθρώπους γύρω μας και κυρίως τα παιδιά του Πειραιά, που αξίζουν  όλη μας την αγάπη και τη φροντίδα. Μέσα σε αυτές τις γκρίζες μέρες που περνάει ο τόπος βάζουμε φως, ήχο και χρώμα. Το Χριστουγεννιάτικο καράβι – σύμβολο της ναυτοσύνης του Πειραιά  και της Ελλάδας -  που στολίζουμε φέτος και η σειρά  εκδηλώσεων που έχουμε προγραμματίσει αυτό σηματοδοτούν. Πιστεύουμε ότι το ταξίδι που ξεκινάμε  από το λιμάνι, την πόλη της καρδιάς μας, τον Πειραιά θα είναι καλοτάξιδο και γεμάτο ελπίδα.»

Στη συνέχεια ο κ. Μιχαλολιάκος μιλώντας για το κόστος των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων σημείωσε ότι : « Το συνολικό κόστος των εκδηλώσεων ισούται με μηδέν. Όσο και αν ακούγεται παράδοξο ισούται με μηδέν. Με σκληρές διαπραγματεύσεις όλες οι δράσεις που έχουμε στο πρόγραμμα μας είναι δωρεάν.

Πχ. Θα έχουμε παγοδρόμιο  στο χώρο της Αγ. Κωνσταντίνου. Εκεί που ήταν ένα άναρχο πάρκινγκ. Ο ιδιώτης μας δίνει 2.000 ευρώ και 1.700 εισιτήρια  δωρεάν. Επίσης, θα έχει το φθηνότερο  εισιτήριο  σε όλη την Ελληνική επικράτεια. Όλα αυτά έγιναν με σκληρές διαπραγματεύσεις.

Άλλες εκδηλώσεις  είναι με πρωτοβουλία του Δήμου κι άλλες είναι χρηματοδοτούμενες από αυτούς που παρουσιάζουν το παγοδρόμιο με το φθηνότερο εισιτήριο.  Είμαι πολύ υπερήφανος, γιατί οι εκδηλώσεις κόστισαν μηδέν και είναι καλύτερες από κάθε άλλη χρονιά.

Η φάτνη θα φτιαχτεί σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Πειραιά και θα έχει πραγματικά ζωάκια. Θα στηθεί  στις 19 Δεκεμβρίου στο Πασαλιμάνι. Θα είναι πολύ όμορφη και χρήσιμη, γιατί τα παιδιά που βλέπουν ζώα μόνο από την τηλεόραση, θα έχουν την ευκαιρία να τα δουν από κοντά.»

Στην πλατεία Κοραή έχει στηθεί  ένα Χριστουγεννιάτικο χωριό με χρώματα, με τραινάκι, με καρουζέλ, με το παγοδρόμιο στην Αγ. Κωνσταντίνου, με εκδηλώσεις και δρώμενα που γίνονται καθημερινά  και με δράσεις για  δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

Οι φετινές γιορτές που διοργανώνουμε αποδεικνύουν, ότι τα Χριστούγεννα δεν είναι ευκαιρία να ξοδέψει ένας Δήμος πολλά χρήματα, είτε τα έχει είτε δεν τα έχει. Είναι ευκαιρία να βγάλει η Δημοτική Αρχή και οι εργαζόμενοι του Δήμου αυτό που έχουν μέσα τους, την αγάπη. Τι θα πεί Χριστούγεννα; Θα πει αγάπη.

Και αν θέλετε να ευχηθώ κάτι σε εσάς και σε ολόκληρο τον Πειραϊκό λαό είναι αυτές τις ημέρες να ανοίξουμε περισσότερο την πόρτα της καρδιάς μας, να μπει περισσότερος Χριστός, περισσότερη αγάπη.

Αυτό δεν κοστίζει τίποτα και το

Keywords
Τυχαία Θέματα