ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ : ΒΙΒΛΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΤ ΟΣ 2212

08:12 7/5/2012 - Πηγή: Olympia

Έτος 2212 μ.Χ.

Αγαπητή μου Ολυμπιάδα !

Έπεσε εντελώς τυχαία στα χέρια μου χθες, το βιβλίο της Ιστορίας της Γ’ Γυμνασίου. Διάβασα πράγματα που τα είχα εντελώς ξεχασμένα και είπα να τα μοιραστώ μαζί σου.

Μεταφέρω αυτολεξί :

“Κατά το έτος 2009, η εκλογική αναμέτρηση ανέδειξε νικητή τον Γεώργιο Παπανδρέου, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του ως Πωθυπουργός της Ελλάδας τον Νοέβριο του 2009. Λίγους μήνες αργότερα, η Ελλάδα μπήκε σε περιπέτειες, καθώς οι χρηματοπιστωτικοί οίκοι της εποχής οι οποίοι καθόριζαν όλες τις εθνικές οικονομίες, άρχισαν μια απίστευτη, συντονισμένη και χωρίς προηγούμενο επίθιεση στην Ελληνική οικονομία. Η χώρα μας έτσι, μη δυνάμενη να ανταποκριθεί στις οικονομικές της ανάγκες, κατέφυγε στον δανεισμό από έναν οργανισμό που λεγόταν Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), όπου μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), αποτελούσαν την λεγόμενη τότε “ΤΡΟΪΚΑ”.

Η Τρόικα είχε τον απόλυτο έλεγχο των οικονομικών, των δημοσιονομικών και των περουσιακών στοιχείων και της άσκησης της εσωτερικής πολιτικής κι εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας εκείνην την εποχή. Οι πολίτες ήταν πολύ εξαγριωμένοι όλο αυτό το διάστημα, αφού είχαν όλοι αρχίσει να πεινούν στην κυριολεξία. Οι δείκτες μιας κοινωνίας που φανερώνουν την ποιότητα ζωής, ήταν τραγικοί. Η ανεργία στο 25%, παιδεία μηδέν, υγεία μηδέν, ποσοστό χρέους 180% , κλπ.

Τότε, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας παρέδωσε την διακυβέρνησή της σε έναν γνωστό τραπεζίτη της εποχής, τον Λουκά Παπαδήμο. Εκείνος, σχημάτισε κυβέρνηση “συνεργασίας” με βουλευτές από τα τότε κόμματα, του Πασοκ, της Ν. Δημοκρατίας και του Λαος.

Κάποια πολύ σοβαρά ζητήματα όμως, όπως το γεγονός ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση ήταν αντισυνταγματική κι ότι οι δανειστές της τρόικα ζητούσαν θεσμική κατοχύρωση για τα χρήματα που μας δάνειζαν με τοκογλυφικά κι εξωφρενικά για την παγκόσμια οικονομία επιτόκια, την οποία δεν μπορούσαν να εξασφαλίσουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ανάγκασαν τον τραπεζίτη-πρωθυπουργό να διενεργήσει εκλογές την 6η Μαΐου 2012.

Η εκλογική αναμέτρηση ήταν πολύ σημαντική για το μέλλον της χώρας εκείνη την περίοδο. Σιγά σιγά, δημιουργήθηκαν 2 μεγαλύτερες παρατάξεις. Οι μνημονιακοί κι οι αντιμνημονιακοί. Κάθε παράταξη, αποτελείτο από πολλά μικρά ή μεγαλύτερα κόμματα. Οι μαρτυρίες που έχουν διασωθεί από την συγκεκριμένη ιστορική περίοδο, μας μιλούν για ένα κλίμα, όπου τα ΜΜΕ της εποχής προπαγάνδιζαν υπέρ των μνημονιακών, οι οποίοι είχαν βεβαίως την φανερή και την κρυφή στήριξη της τρόικα. Οι αντιμνημονιακοί, προσπαθούσαν με κάθε μέσο που είχαν στην διάθεσή τους, ώστε να ξυπνήσουν τους Έλληνες. Μην ξεχνούμε πως ήταν πολλά τα χρήματα, αλλά και τα γεωπολιτικά κι ενεργειακά συμφέροντα εκείνη την περίοδο, που έκαναν την μάχη για την κατάκτηση της Ελλάδας, μια υπόθεση ζωής και θανάτου.

Το αποτέλεσμα των εκλογών του 2012, ήταν τελικά μια νίκη και δύο ήττες. Η νίκη ήταν ο θάνατος του δικομματισμού που υπήρχε για μια περίοδο 38 συναπτών ετών. Στην συγκεκριμέν

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Olympia