«Δεν μπορούμε να κατευθύνουμε τον άνεμο, αλλά μπορούμε να ρυθμίσουμε τα πανιά μας»

- Η Κυβερνητική «Τρόικα», μας λέει ότι πρέπει να δώσουμε γη και ύδωρ στους δανειστές μας, γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή. Δηλαδή : ΕΥΡΩ ή ΧΑΟΣ !!! (κάτι μου θυμίζει)

- Η «εφηβική» αντιπολίτευση, επιμένει ότι ο κόσμος γυρίζει γύρω απ’ ένα άξονα, που είναι η Ελλάδα …. και λίγο να τους απειλήσουμε ότι θα κάνουμε στάση πληρωμών ….. θα καταρρεύσουν τα πάντα !!

- Ο λαός αηδιασμένος, εξαντλημένος και σε πλήρη σύγχυση, κοιτά μια τους μεν να «νομοθετούν»

εν ριπή εξοντωτικά μέτρα (που και οι ίδιοι ξέρουν πολύ καλά ότι δεν μπορούν να εφαρμοστούν) και μια τους δε, να καλούν σε αντίσταση και απείθεια στα μέτρα, υποσχόμενοι ότι μόλις αναλάβουν θα τα καταργήσουν μ’ ένα μόνο άρθρο νόμου και θα επαναφέρουν τη Χώρα στη γνωστή κατάσταση «ευημερίας» της δεκαετίας του ’90 (της ρεμούλας και του βολέματος).

- Οι ξένοι δανειστές μας, είτε έπαψαν να τρώνε κουτόχορτο, είτε έγιναν εντελώς ανάλγητοι και για να δώσουν νέα «πακέτα», απαιτούν πλήρη συμβατική εξασφάλιση και ωμή υποταγή μας, υπό μορφή «οικονομικού προτεκτοράτου».http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7KhgBiFiJkA&noredirect=1

Με απλή επιχειρηματική λογική, κοστολογούν καθημερινά την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και συμπεριφέροντε ανάλογα. Ενδεικτικές του κλίματος είναι οι τελευταίες συμπεριφορές προς τον κ. Στουρνάρα, τόσο της Αυστριακής Υπουργού Οικονομικών «… τι μιλάς εσύ !! Είσαι εκπρόσωπος μιας χρεοκοπημένης Χώρας», όσο και προηγούμενα, του κακού Σόιμπλε «.. πες μας επιτέλους πόσα θέλετε, να μας αδειάσετε τη γωνιά» !

(βλ. http://www.facebook.com/kon.voulgarakis/posts/488516561180248)

- Έξω οι πάντες και σε όλα τα επίπεδα παραδέχονται ότι έχουν προετοιμάσει Plan B΄ Σχέδια, για την περίπτωση του Grexit και μόνο εμείς εδώ στην Ελλάδα, μακάριοι πλέουμε ακάθεκτοι προς την «αυτοθυσία» (ή αυτοκτονία), φωνάζοντας, οι μεν «Ή ταν ή επί τας» και οι δε «Μολών λαβέ» !!

Η απλή λογική (και όχι εξεζητημένες ειδικές γνώσεις ηγεσίας και διοίκησης) επιβάλλουν σε κάθε διαδικασία ανάλυσης για λήψη απόφασης, να διαθέτεις και ένα εναλλακτικό σχέδιοχειρισμών ή σχέδιο ανάγκης, επιβίωσης, ασφαλείας, κλπ (όπως θέλετε ονομάστε το).

Αυτό, πέραν του ότι δημιουργεί ένα αίσθημα ασφάλειας – διεξόδου, δείχνει και σοβαρότητα, οργάνωση, στόχους και αποφασιστικότητα.

(βλ. http://www.facebook.com/kon.voulgarakis/posts/297329817027523)

Η μη ύπαρξη ενός ΕΘΝΙΚΟΥ εναλλακτικού σχεδίου, πέραν του ότι αφήνει ένα λαό έρμαιο στη μοίρα – κακομοίρα του, δείχνει ξεκάθαρα και στους ξένους, το ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ που είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε.

Απλά και μόνο, μια – δυο συσκέψεις σε ΗΓΕΤΙΚΟ επίπεδο να είχαν γίνει και κάνα δυο συζητήσεις να είχαν «διαρρεύσει», για τυχόν εξέταση εναλλακτικής πορείας και χειρισμών της Χώρας, αυτό θα ήταν ένα ισχυρό μήνυμα προς τους ξένους – που θα δοκίμαζε εμφανώς τις προθέσεις τους και θα αποτελούσε ένα πολύτιμο διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια μας, αρκεί αυτό να περιβάλλονταν από μια έστω «σοβαροφάνεια» και όχι να προβάλλεται από ανόητους καιρ

Keywords
Τυχαία Θέματα