Διαβάζοντας το έγκριτο ΒΗΜΑ την Κυριακή 8 Απριλίου 2012.

20:22 8/4/2012 - Πηγή: Olympia


Γράφει ο Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη.

Λόγο του θανάτου των δύων λαθρομεταναστών στην προσπάθεια τους να βοηθήσουν τους δύο ηλικιωμένους που είχαν εγκλωβιστεί πάνω στις γραμμές του τρένου στο Κρυονέρι, το έγκριτο, υποτίθεται, ΒΗΜΑ βάζει το ερώτημα : αν είναι οι λαθρομετανάστες το πρόβλημα; ή είναι το όλο ζήτημα είναι μια οθόνη πάνω στην οποία η κοινωνία και η πολιτική προβάλουν τις αδυναμίες τους και τις αποτυχίες τους;
Είναι πολλές φορές

που διάφορα υποτίθεται έγκριτα ΜΜΕ και έγκριτοι υποτίθεται δημοσιογράφοι, καταπιάνονται αναδεικνύουν και προσπαθούν να εξηγήσουν μια κατάσταση,
βασιζόμενοι σε ένα τυχαίο γεγονός.
Ασφαλώς αυτό αφορά και την λαθρομετανάστευση.
Ο ελληνικός λαός, αλλά και ο κάθε οργανωμένος λαός, βρίσκεται ενάντια στην ανεξέλεγκτη μεταναστεύσει, όχι γιατί νομίζει ότι οι Πακιστανοί ή οι Αφγανοί είναι κακοί άνθρωποι, αλλά γιατί ως οργανωμένος λαός και κοινωνία γνωρίζει ότι σε όλα τα θέματα πρέπει να τηρούνται κανόνες. Χωρίς κανόνες, δεν υπάρχει ούτε κοινωνία, ούτε κράτος, ούτε πρόοδος, ούτε πολιτισμός.
Ο έλληνας, όσο και αν θέλουν να τον παρουσιάζουν μερικοί αριστεροαλλήθωροι για λόγους ιδεολογικού συντηρητισμού, δεν είναι ρατσιστής ούτε ξενοφοβικός.
Όμως ο έλληνας έχει πρόβλημα με την ανεξέλικτη λαθρομετανάστευση γενικά, και ιδικά όταν γνωρίζει ότι αυτή γίνεται οργανωμένα από γειτονικά του κράτη, τα οποία ποτέ δεν έχουν κρύψει την πρόθεση τους να υπονομεύσουν την Ελλάδα.
Αν η Ελλάδα έχει ανάγκη από εργατικά χέρια οφείλει να το εξειδικεύσει και να τα αναζητήσει από όπου αυτή επιλέξει, και όχι από αυτά που ο γείτονας της ξεφορτώνει. Αυτό από μόνο του απαντά στο ερώτημα του υποτιθέμενου έγκριτου ΒΗΜΑ, για το αν βλάπτουν η όχι την οικονομία οι λαθρομετανάστες.
Όσον αφορά την εγκληματικότητα: Εδώ χρειάζεται κοινός νους. Από την στιγμή που κάποιος έχει αφήσει ξέφραγο το αμπέλι του, θα πρέπει να είναι και προετοιμασμένος ότι κάποιοι θα του το ρημάξουν. Εμείς τα σύνορα μας τα έχουμε αφήσει ανοικτά, λοιπόν, αργά η γρήγορα, δεν ξέρω αν αυτό γίνει σε πέντε ή σε είκοσι χρόνια, είμαι όμως 100% σίγουρος ότι αν δεν σταματήσει αυτή η ανεξέλεγκτη ροή των πεινασμένων όλου του κόσμου προς την Ελλάδα, όχι αμπέλι, αλλά ούτε οι ρίζες του δεν θα μείνουν.
Ξέρετε, είναι εύκολο να ηθικολογεί κάποιος, αξιοποιώντας και το συναίσθημα ιδικά αν το ακροατήριο του αποτελείται από αλλοπαρμένους επιπόλαιους συναισθηματικούς πολίτες και πολιτικούς, οι οποίοι νομίζουν ότι τα Κράτη και οι οργανωμένες κοινωνίες είναι, παιδικές χαρές, εντός των οποίων χωρούν όλοι και πρέπει να είναι όλοι χαμογελαστοί και τραλαλά τραλαλά, γύρο γύρο όλοι.
Εν κατακλείδι, αν κάτι είναι προς εξαφάνιση από τον δημόσιο λόγο, αυτό είναι η σοβαρότητα του προγραμματισμού, είναι αυτό που πολύ καλά γνωρίζει να καλλιεργεί και να προωθεί στον δημόσιο λόγο και το έγκριτο ΒΗΜΑ, γι αυτό άλλωστε φτάσαμε και εδώ που έχουμε φτάσει ως κράτος, μην μας διαφεύγει ότι την σοβαρότητα της ελληνικής πολιτικής ελίτ, την εκπροσωπεί στον δημόσιο λόγο το ΒΗΜΑ.<
Keywords
Τυχαία Θέματα