Δήλωση Δημήτρη Σιούφα για τις εκλογές

14:33 13/6/2012 - Πηγή: Olympia

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Δημήτρης Σιούφας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες μπροστά στις εκλογές της Κυριακής έχουμε μόνο δύο επιλογές :

Η πρώτη διασφαλίζει την σημερινή γενιά και δίνει ευκαιρίες ευημερίας στις επόμενες γενιές. Γιατί αντιμετωπίζει την κρίση και τις ζημιές που έφερε η κρίση στον Ελληνικό Λαό, με την στήριξη των Ευρωπαίων συμμάχων και εταίρων μέσα σε ένα προστατευτικό δίχτυ παγκόσμιας οικονομικής

εμπιστοσύνης .

Η δεύτερη, αποστασιοποιημένη από τη λογική και κατάφορτη από υπερβολικό συναίσθημα, οδηγεί σε οικονομικές, κοινωνικές και εθνικές περιπέτειες. Οδηγεί σε μια Ελλάδα πρωτόγνωρης απομόνωσης εγκαταλειμμένη από συμμάχους και στηρίγματα, παραδομένη στο χάος ιδεολογικών προκαταλήψεων και στη λαίλαπα πειραματισμών. Την Κυριακή θα κριθεί η ταυτότητα και η θέση της πατρίδας μας στον παγκόσμιο χάρτη των ανεπτυγμένων κρατών. Θα κριθεί η πορεία της στις επόμενες πολλές δεκαετίες. Θα κριθεί το μέλλον μας και το μέλλον των επόμενων γενεών.

Ποτέ άλλοτε η απόφαση μιας στιγμής δεν είχε τόσο μακροχρόνιες συνέπειες. Ποτέ άλλοτε η πορεία της Ελλάδας δεν ήταν τόσο συνδεδεμένη με την πορεία της Ευρώπης, με την ανάγκη για έξοδο από την καταστροφική ύφεση, με την ανάγκη ασφάλειας στη ζωή των πολιτών και σταθερότητας στους δημοκρατικούς θεσμούς.

Μπροστά σε όλα αυτά μόνη επιλογή είναι η Νέα Δημοκρατία.

Είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερή πορεία της Χώρας στον ευρωπαϊκό δρόμο.

Είναι η μόνη δύναμη που, με εθνική συνεννόηση μπορεί να διασφαλίσει μια νέα προοπτική και να αναγεννήσει την χαμένη ελπίδα.


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα