ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ

Γράφει ο Peter Triantafyllos από το Toronto

Εσείς εχετε τα προβλήματά σας such as έκοψαν τα δανεικά και δεν είσαστε αλλο σε θέση να κάνετε τις καθιερομένες διακοπές και εγώ τό χαβελέ μου χρονιάρες μέρες. Γιά όλα φταίει ο Παπαδάκης ,αύτός μου δίνη τίς ίδέες.
Στίς 20 δεκεμβρίου στο προγραμμά του μεταξύ των καλεσμένων του κύριους Μιχελάκη,Τσούκαλη ,Τσακαλώτου, ήταν και ενας νεαρός όνόματι Σιρανίδης. Ο νεαρός με θλιμένο ύφος άναρωτιόταν και ρωτούσε τους ύπόλοιπους καλεσμένους εαν μπορούν να ζήσουν με 500 ευρώ το μήνα που κατέβηκε ό μισθός του. Διότι οταν έρχονταν τα μπόλικα
δανεικά

ο μισθός ήταν όπως είπε 1.500 ..
Διάβαζα τελευταία σέ τοπική έφημερίδα του Τορόντο πως δουλεύει το σύστημα και ύπάρχει εύημερία εδώ σέ αύτή τη χώρα. Η έφημερίδα διάλεξε τρείς έταιρείες ας τις ονομάσουμε A, B ,C, Έπαιρνε το μέσο όρο παραγωγής άπό τόν άπλό έργάτη μέχρι τόν Γενικό διευθυντή. Ο κάθε ενας τους παράγει για την έταρεία $300 χιλ. δολ. $100 χιλ. παίρνει ο κάθε έργαζόμενος , $100 χιλ.πηγένει μέρισμα στους έπενδυτές, και $100 χιλ. μένουν στην έταιρεία έπενδύσεις. Εδώ θέλω να ρωτήσω το νεαρό τα 500 εύρώ που παίρνει τώρα τά παράγει ; Διότι οπως άπεδείχθη εαν δεν έπαιρναν τα δανεικά θα έμενε άπλήρωτος ?
Ο νεαρός έκανε και τη λάθος έρώτηση στούς έκλεγμένους της Βουλής οταν τους ερώτησε αν μπορούν να ζήσουν με 500 εύρώ το μήνα. Η έρώτηση έπρεπε να ήταν τί κάνουν ,και τί θά κάνουν,πρίν τελειώσουν τα τελευταία δανεικά ,και μετά δεν θά ύπάχουν ούτε και 500 το μήνα.
—–Αύτή θά πρέπει να είναι ή πρώτη έρώτηση και του Παπαδάκη κάθε μέρα στούς καλεσμένους του από τή Ελληνική Βουλή. Τί προσόντα έχουν και έγιναν Βουλευτές ;
Ας πάρουμε δύο όνόματα έκλεγμένων έτσι τυχαία. Αύτό του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά και αύτό του κ. Τατσόπουλου. Από ότι διάβασα τον κ. Σαμαρά τον πήρε από το χέρι ο Αβέρωφ και τον έκανε Βουλευτή και αύτός άρπαξε την εύκαιρία και νάτος σήμερα Πρωθυπουργός. Θα πής είναι λίγο καλύτερος άπό τους προηγούμενους ; Σωστά άλλά λίγο.!
Τον κ. Τατσόπουλο τον ψήφισε ή μισή Αθήνα. Το πώς και το γιατί δεν το ξέρω. Αλλά όπως ο ίδιος ύποστηρίζει θα πρέπει να είναι στό ότι πήδηξε τη μισή Αθήνα. Η όπως ύποστηρίζη ή Χρυσή Αύγή στο ότι τον πήδηξε ή μισή Αθήνα ? Όποια και να είναι ή άλήθεια ,δεν νομίζω ότι είναι τα κατάληλα προσόντα για να διοικής.
Την ευθύνη την φέρουν οί διοικούντες και όχι ό κάθε νεαρός.
Και πάλι καλά Χριστούγενα και εύτυχισμένος ό καινούργιος Χρόνος.


Keywords
Τυχαία Θέματα