ΕΕ: Σκέψεις για διετή παράταση προσαρμογής στην Ελλάδα

Τα μέσα για τη χορήγηση διετούς παράτασης στην Ελλάδα προκειμένου να αντεπεξέλθει στη δημοσιονομική προσαρμογή, επεξεργάζονται κύκλοι στην ευρωζώνη, σύμφωνα με πληροφορίες ευρωπαϊκής κυβερνητικής πηγής.

«Σκέφτονται για την παράταση, αλλά θα πρέπει να διευκρινιστεί το κόστος και η χρηματοδότηση» δήλωσε η πηγή  – η οποία δεν κατονομάζεται – στο Γαλλικό Πρακτορείο, την επομένη της προπαρασκευαστικής συνόδου εργασίας της ευρωζώνης για την Ελλάδα.

Οπως

δήλωσε ακόμη, το κόστος στη χρηματοδότηση θα βρίσκεται κάπου «μεταξύ των 20 και των 30 δισεκατομμυρίων» και πρόσθεσε: «Αυτό σημαίνει ένα νέο κόστος και νέα πολιτικά προβλήματα. Αλλά τα 20 δισεκατομμύρια, όταν υπάρχει άνοδος, δεν είναι κάτι το καταστροφικό, ακόμη κι αν είναι πολιτικά δύσκολο».

Σε ό,τι αφορά την κάλυψη του κόστους, μέσω μιας μείωσης των επιτοκίων με τα οποία δανείζουν την Ελλάδα, σημείωσε ότι αυτό θα ήταν δύσκολο να γίνει επειδή «θα έπρεπε να μειωθούν τα επιτόκια για όλες τις χώρες που τελούν υπό κάποιο πρόγραμμα» οικονομικής βοήθειας. Και τόνισε, αναφερόμενη στη δόση των 31,5 δισ. ευρώ:  «Αυτό που επείγει είναι η αποδέσμευση της δόσης της βοήθειας, τουλάχιστον ενός μέρους, για να αποφευχθεί μια στάση πληρωμών».
tovima.gr


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα