Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Π. Αβραμόπουλο για τα καλά του λόγια…

14:46 3/12/2012 - Πηγή: Olympia
Ο διακεκριμένος επιστήμονας έγραψε έναν διθύραμβο για το “Ολυμπία” και τον ευχαριστούμε μέσα από την ψυχή μας. Δεν έχουμε λόγια για την ακρίβεια…“Olympia.gr Δημοσιογραφία μαχητική, ρηξικέλευθη, με ανένδοτη αξιοπρέπεια”

Γράφει ο Πάνος Αβραμόπουλος

Ορισμένα εμπνευσμένα λόγια, με μείζον ηθικό βάρος στην ελληνική διαχρονία, είναι ανεξάλειπτα εγχαραγμένα, στην συνείδηση το νού και την καρδιά μου. Είναι τα λόγια του Ιάκωβου – Ιωάννη Μάγερ «Η δημοσίευσις είναι η ψυχή της δικαιοσύνης», σε

μια ανηρτημένη στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ στην Ακαδημίας, πινακίδα. Ενός πρωτοπόρου μαχητή της δημοσιογραφίας – εξέδιδε τα «Ελληνικά Χρονικά» την περίοδο της επανάστασης στο Μεσολόγγι, διαχέοντας τον πόθο της ανάστασης του γένους στους σκλαβωμένους Έλληνες – που πότισε με το αίμα του το δένδρο της ελληνικής ελευθερίας, αφού βρήκε τραγικό θάνατο, μαζί με την γυναίκα του Αλτάνα και τα τρία παιδιά τους, κατά την ηρωική έξοδο του Μεσολογγίου. Τα λόγια αυτά διατέμνουν διαχρονικά την κοινωνική και πολιτισμική μας πραγματικότητα, στην μακρά πορεία και εναγώνια προσπάθεια πολιτικής θεσμοποίησης της ελληνικής κοινωνίας και αποτελούν διαρκώς το μεγάλο μας ζητούμενο. Δηλαδή η ύπαρξη στην ελληνική κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα, μιας δημοσιογραφίας, αδέσμευτης, απεξαρτημένης απο τις δουλείες των κομματικών κονκλαβίων και του μαύρου πολιτικού χρήματος, μαχητικής, ελεύθερης, που θα παλεύει μόνον για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και την εθνική μας ανεξαρτησίας.

Σήμερα που τα επαχθή μνημόνια έχουν οδηγήσει στην κοινωνική και οικονομική εξαχρείωση της ελληνικής κοινωνίας, στην κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους, στην αποδόμηση των εργασιακών μας σχέσεων, στην υποστολή βασικών δημοκρατικών μας ελευθεριών και στις αδιαγνώστου ταυτότητας «συνδιαλαγές» για τα εθνικά μας θέματα, ήτοι επιχειρούμενη «συνεκμετάλλευση του Αιγαίου», όπως ευθαρσώς είχαν προτείνει και οι «φίλοι» μας οι Αμερικάνοι, θα περίμενε κανείς η ελληνική δημοσιογραφία, να είναι η κεντρική ατμομηχανή στην πολυεπίπεδη προσπάθεια ανάκτησης της κοινωνικής και εθνικής μας ελευθερίας, αφού όπως ανενδοίαστα είχε ομολογήσει και ο Γ.Α.Π. «είμαστε κράτος μειωμένης εθνικής κυριαρχίας». Αν είναι μάλιστα δυνατόν να εκστομίζονται απο Έλληνα πρωθυπουργό τέτοια λόγια και να μην γίνεται σεισμός !!!

Δυστυχώς αντί να βλέπουμε μια μαχητική και ασυμβίβαστη δημοσιογραφία που να μάχεται λυσσαλέα  απέναντι στα δυσώνυμα μνημονιακά συμφέροντα τα οποία αποδόμησαν τον κοινωνικό και οικονομικό μας ιστό – και υποθήκευσαν γενεές Ελλήνων – και να πασχίζει για τα δίκαια, τα ιερά και τα όσια του ελληνικού λαού, αντιμετωπίζουμε την ύποπτη σιωπή και τις υποτονικές αντιδράσεις των κεντρικών δημοσιογραφικών μας επάλξεων. Σιωπή, συνενοχή, διαρκής συμβιβασμός, με τους ολετήρες της Ελλάδος, που εξαχρείωσαν και εξευτέλισαν έναν περήφανο λαό, ο οποίος κληροδότησε στην ανθρωπότητα, ατίμητα δώρα ήθους και πολιτισμού, στην αχανή λεωφόρο του χρόνου.

Σιωπή, συμβιβασμός παντού στην έρημη απο την μνημονιακή καταιγίδα χώρα, που σου παγώνει την κ

Keywords
Τυχαία Θέματα