ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ ΣΑΛΠΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ “ΚΟΜΑΝΤΑΝΤΕ” Μάρκο Μουζάκη.

…και την κορυφαία (παρα)πολιτική στήλη του Ελληνικού τύπου. Στο σημερινό ΠΑΡΟΝ.

** Ένα εγερτήριο λοιπόν σάλπισμα απαιτούν οι χαλεποί καιροί

που ζει η πατρίδα μας. Ένα κάλεσμα, εμπνευσμένο, για ένα νέο ΕΑΜ της λύτρωσης, της απελευθέρωσης της Ελλάδας απ’ τα δεσμά που χάλκευσαν οι ολετήρες, ένα ξεκίνημα εθνικής αναγέννησης, λαϊκής ανάτασης, ελπίδας, προοπτικής, ανασυγκρότησης.

** Αυτό απαιτείται, χωρίς ηγεμονισμούς και δογματισμούς.

** Χρόνος, μέχρι

τις εκλογές, υπάρχει. Για διάλογο, ειλικρινή διάλογο και μια μίνιμουμ συμφωνία. Μια συμφωνία φυσικά εκτός του πλαισίου του μνημονίου και της κατοχής της χώρας. Αλλά σε αυτή τη συγκρότηση ενός αντιμνημονιακού και αντικατοχικού μετώπου ας μπουν στην άκρη τυχόν διαφωνίες επί θεμάτων που αυτή τη στιγμή δεν είναι τα πρωτεύοντα. Πρωτεύον είναι, τώρα, η σωτηρία της πατρίδας απ’ τις ακρίδες, τους ολετήρες, τους αχυρανθρώπους της εγχώριας και διεθνούς των νταβατζήδων.

** Αναλαμβάνει πελώριες ευθύνες, όποιος για μικροκομματικούς λόγους δηλώσει απών απ’ αυτό το εθνικό προσκλητήριο…

** Ακόμα και… παρέμβαση Καραμανλή στο Σαμαρά δε δίστασε να ζητήσει ο απερίγραπτος αρχηγός κωλοτούμπας! Και βέβαια οι Σαμαράς και Καραμανλής ήσαν σε διαρκή επικοινωνία όλες τις κρίσιμες ώρες. Αλλά το σοβαρό θέμα είναι ότι όλες αυτές τις επικοινωνιακές παρόλες του κωλοτούμπα είναι στημένα για να τις αναπαράγουν οι δημοσιογραφικοί γυμνοσάλιαγκες, να τις μηρυκάσουν σαν… μέγιστη πολιτική παρέμβαση! Ο ορισμός του γελοίου και της παρακμής!

** Απίστευτο κι όμως αληθινό, ενδεικτικό των πολιτικών ηθών του ΣΑΠ και του στενού του επιτελείου. Αφού ξεφτιλίστηκαν παγκοσμίως κι έφεραν την Ελλάδα ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία, αφού γελοιοποιήθηκαν ακόμα και στο κόμμα τους και λοιδορήθηκαν οικτρά εξαιτίας αυτού του μέγιστου τυχοδιωκτισμού του δημοψηφίσματος, ουδείς, μα ουδείς αισθάνθηκε την ανάγκη για ένα συγγνώμη! Ουδείς!

** Ουδείς απ’ όσους εμπνεύστηκαν ή στήριξαν τη… μεγαλειώδη πρωτοβουλία του θλιβερού ηγεμόνα! Για παράδειγμα, ούτε ο Καστανίδης, ούτε ο Παπακωνσταντίνου, ούτε ο Γερουλάνος βρήκαν μια λέξη να πουν! Μάλιστα κάποιοι απ’ αυτούς παρολίγο να… ζητήσουν και τα ρέστα, απ’ τους «κουτούς» οι οποίοι δεν μπόρεσαν να… παρακολουθήσουν τη σκέψη του μέγιστου πολιτικού τυχοδιώκτη! Ωρέ, τσίπα καθόλου;

** Κρατήστε το. Είτε αρέσει είτε δεν αρέσει σε κάποιους, στις καταιγιστικές εξελίξεις που θα τρέξουν στο ΠΑΣΟΚ το επόμενο διάστημα, ο ρόλος του Δημ. Ρέππα θα είναι κεντρικός. Ίσως ακόμα και σε θέση εγγυητή κάποιων deals…

** Αν μάλιστα μεταξύ των… χειροκροτητών ή συμμετασχόντων στην τραγική απόφαση για το δημοψήφισμα ήταν κι ο Φ. Πετσάλνικος, όπως πληροφορήθηκα, τότε χαιρέτα μου τον πλάτανο!

** Κάποτε είχαμε τα «ορφανά του Σημίτη». Τώρα; Τώρα θα απολαύσουμε τα «ορφανά του ΣΑΠ»! Αυτούς (και αυτές…) τους απερίγραπτους «κηπουρούς», οι οποίοι επί χρόνια… κόσμησαν το δημόσιο βίο! Για θυμηθείτε τους, τους φωστήρες, ένα-ένα, μία-μία… Μπρρρ!

** Μα ο απερίγραπτος κωλοτούμπας δεν ήταν αυτός που είχε

Keywords
Τυχαία Θέματα