Είναι τραγικό να ξεκινάς πατριώτης και να καταλήγεις ΛΑ.Ο.Σ.

Τον κουτσούλισε το Περιστέρι και θα σώσει την Ελλάδα.....

(σ.σ.netakias.αναδημοσιεύω αυτό το εξαίρετο άρθρο, γιατί πήρε υπουργεία η ντροπή της Δεξιάς και σήκωσαν κεφάλι τα εξαπτέρυγα του Μνημονίου και μας γράφουν σχόλια. Κρατήστέ το! Εβγαλε κι η μύγα κ@λ@ κι έχεσε τον κόσμο όλο….)

Αν υπαρχει ενα κομμα, στο οποιο πραγματικα αρμοζει ο τιτλος ”κομμα-τραβεστι”, αυτο ειναι το ΛΑ.Ο.Σ..Η Εθνικη Παραταξη του 1977, γνωριζαμε οτι ηταν κομμα βασιλοφρονων. Ξεκαθαρα.Η Ε.ΠΕ.Ν. γνωριζαμε οτι ηταν κομμα φιλοχουντικων.
Η Χρυση Αυγη, γνωριζουμε οτι ειναι….η Χρυση Αυγη.
Το ΛΑ.Ο.Σ. δεν γνωριζει κανεις τι ειναι.Θυμαμαι, σαν χθες, ενα πρωτοσελιδο της εφημεριδας του κ. Καρατζαφερη, της επονομαζομενης Α1, τον Μαιο του 2000, κι ας ημουν 17 ετων, κι ας εχουν περασει 11 ετη. Ηταν την περιοδο των λαοσυναξεων του Μακαριστου Αρχιεπισκοπου Χριστοδουλου εναντια στην απαλειψη του θρησκευματος απο τις ταυτοτητες. Και με το πρωτοσελιδο αυτο, με φοντο την λαοσυναξη στο Συνταγμα και τιτλο περιπου αν θυμαμαι καλα, ”Ο ΛΑ.Ο.Σ. εστειλε μηνυματα με πολλους αποδεκτες”, ο Καρατζαφερης προανηγγελε την ιδρυση του κομματος του, μετα την διαγραφη απο τον Καραμανλη με την γνωστη ιστορια της ”Σαλωμης”.

Τοποθετωντας ξεδιαντροπα το ονομα ”Ορθοδοξος” στο ονομα του κομματος του, προσπαθησε να καπηλευτει την κληρονομια του Χριστοδουλου, τυχοδιωκτικα και καιροσκοπικα.

Απο τοτε εχει κυλησει πολυ νερο στο αυλακι. Στην πορεια αυτου του πολιτικου μορφωματος εγιναν πολλα.

Ο Καρατζαφερης πιαστηκε αρχικα απο την ατυχη επιλογη Τζαννετακου για την υπερνομαρχια Αθηνων-Πειραιως το 2002, ωστε να κανει αισθηση και να συσπειρωσει δυσαρεστημενους δεξιους. Το 2004 ομως με τον καραμανλικο αερα που σαρωνε το πολιτικο σκηνικο, φυσικα δεν υπηρχε χωρος γι’αυτον στην Βουλη.Ομως αναστηθηκε απο τα μοιραια λαθη της Νεας Δημοκρατιας, λαθη πολιτικης, λαθη στρατηγικης, λαθη που ξεκινουν απο ελλειψη ιδεολογικης καθαροτητας.Ο λογος φυσικα για τα σχολικα βιβλια με τους ”συνωστισμους στην Σμυρνη” την περιοδο 2006-2007. Και το 2007 εισηλθε στην Βουλη, οχι ως ανεξαρτητος βουλευτης, αλλα ως κομμα πλεον.

Η πραγματικοτητα δεν ειναι τοσο απλη, ομως.

Το κομμα του Καρατζαφερη εξαρχης λειτουργησε ως ”λαγος” του συστηματος Μητσοτακη και ως μοχλος συνεχους πιεσης στον Καραμανλη. Δεν ειναι τυχαιο οτι μεγαλο τμημα του κομματος εχει στελεχωθει απο ανθρωπους με στενες σχεσεις με την Αγια Οικογενεια και δεδηλωμενους νεοφιλελευθερους. Ουτε ειναι τυχαιο οτι ο Καρατζαφερης, στις δημοτικες εκλογες και οχι μονον σε αυτες, στηριζε ανθρωπους παρομοιων προσανατολισμων. Δεν ειναι αναγκη να αναφερθουμε σε συγκεκριμενα παραδειγματα, αλλα ειναι πολυ ευκολο αν χρειαστει. Στις εσωκομματικες εκλογες της ΝΔ το 2009, ηταν εκδηλος ο πανικος του για την διαφαινομενη εκλογη Σαμαρα και εξισου εκδηλη η αγωνιωδη προσπαθεια του για την εκλογη της Μπακογιαννη. Το παραμυθι ελεγε οτι ”ο Σαμαρας θα μικρυνει και θα διασπασει την ΝΔ, ενω η Μπακογιαννη θα την οδηγησει σε λαμπρα πεδια δοξας”. Αυτο που πραγματικ

Keywords
Τυχαία Θέματα