Εκλογές μετά το Πάσχα σχεδιάζει ο Παπαδήμος

Αυτό προκύπτει, σύμφωνα με τις συνομιλίες που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς που συμμετέχουν στην κυβέρνησή του και επικαλείται η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

Σύμφωνα με τις προθέσεις Παπαδήμου, η προκήρυξη των εκλογών θα γίνει στα τέλη Μαρτίου και οι κάλπες θα στηθούν είτε στις 22 Απριλίου είτε στις αρχές Μαρτίου.

Βασική προϋπόθεση φυσικά, αποτελεί η ακέραια εφαρμογή του PSI, που

όπως έχουμε γράψει πολλές φορές δεν πάει καθόλου καλά.

Ο Λουκάς Παπαδήμος φέρεται να έχει ενημερώσει τους Σαμαρά και Καρατζαφέρη, ενώ για το ίδιο θέμα ενημέρωσε και τον Παπανδρέου, γι’ αυτό και ανέβαλε για σήμερα το Πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Το χρονοδιάγραμμα Παπαδήμου πρέπει να οδήγησε και στην δήλωση Σαμαρά την Παρασκευή για το χρόνο των εκλογών, ότι δηλαδή πρέπει να δοθεί παραπάνω χρόνος στην μεταβατική κυβέρνηση και να μην γίνουν εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου, δηλαδή πριν την κύρωση της δανειακής Νο2.

Στόχος είναι, ο πρώτος κύκλος διαπραγματεύσεων για το PSI να έχει ολοκληρωθεί έως τις 15 Ιανουαρίου, όταν δηλαδή θα επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα. Για το ζήτημα ανταλλαγής των ομολόγων, το μόνο που είναι σίγουρο μέχρι στιγμής, είναι ότι τα νέα ομόλογα που θα εκδοθούν, θα υπάγονται στο βρετανικό δίκαιο.

Πάντως, το όλο χρονοδιάγραμμα Παπαδήμου συνεπάγεται και κάτι ακόμα: η Βουλή θα είναι ανοιχτή τους μήνες Φεβρουάριο – Μάρτιο, όταν δηλαδή, θα πρέπει να κυρωθεί και η δανειακή σύμβαση Νο2.

Με άλλα λόγια; Εκλογές θα γίνουν όταν ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και όταν περάσει η δανειακή σύμβαση Νο2 που θα νομιμοποιεί την Νο1. Έτσι, για να μπορεί και ο Παπανδρέου να δώσει το δαχτυλίδι χωρίς άγχος.


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα