Ελληνική διατροφή

19:03 20/6/2012 - Πηγή: Olympia
Γράφει ο Γεώργιος ΠαπαδάτοςΤώρα πού ο πάνσοφος Ελλην ψηφοφόρος επέλεξε τούς εκπροσώπους του πού θά τόν οδηγήσουν ξανά στο  δρόμο  της προόδου  και  της  ανάπτυξης και θα αποκαταστήσουν  τη χαμένη του αξιοπρέπεια  , δηλαδή ολα οσα είχε πριν από την κρίση του 2009 , καιρός είναινα ασχοληθούμε  και με κάτι πιό ανάλαφρο . Οχι τόσο σημαντικό οσο το Ευρώ  ή η δραχμήτα μνημόνια, η παραμονή στην Ευρωζώνη και τόσα αλλα βαριά κι ασήκωτα . Επέλεξα λοιπόντη διατροφή .Θέμα ασήμαντο μια και οι κυβερνήσεις μας δεν θεώρησαν οτι αξίζει να ασχοληθηκανείς
σοβαρά με αυτό .Και δεν αμφιβαλλω.Από καθαρή περιέργεια ρωτώ.     Συχνά πυκνά αναφερόμαστε σε Ελληνικά προΪόντα που τα θεωρούμε πολυ πιό  ακριβάαπο τα αντίστοιχα εισαγώμενα ακόμη και από τα παραγώμενα στη δυτική Ευρώπη και  οχιμόνο τα εισαγώμενα απο τριτοκοσμικές λεγόμενες χώρες .Σαν παράδειγμα θα φέρω τατυριά .Δεν γνωρίζω πώς γίνεται η καστολόγησή τους και εχουν διπλάσια τιμή στη λιανικήαπο τα της Δυτικής Ευρώπης .     Ειναι γνωστό οτι το πρόβειο και κατσικίσιο γάλα ειναι αρκετα πιο ακριβό απο αγελαδινό.– Η τιμή της φέτας απο πρόβειο  ή  ανάμεικτο με κατσικίσιο κοστίζει μέσον  όρο -βαρελίσιαή δοχείο και οχι συσκευασμένη – 7.50 έως 8.00 ευρώ το κιλό .– Το λευκό τυρί απο αγελαδινό γάλα 3.50 έως 4.00 ευρώ– Τα κίτρινα τυριά περίπου 12,00 ευρω. Δεν γνωρίζω από τί γάλα γίνονται. Αν είναι από ΄πρόβειο ,γιατί αυτή η διαφορά τιμής συγκριτικά με τη φέτα ;– Πολυδιαφημισμένο κίτρινο τυρί από πρόβειο και αγελαδινό γάλα οπως γράφει  στησυσκευασία είναι πιο ακριβό απο πολλα΄κίτρινα .Αυτό πώς γίνεται αφού το αγελαδινόειναι πολύ φθινότερο του πρόβειου και το τυρί απο τα δυο αυτά γάλατα εχει σχεδόνδιπλάσια τιμή της φέτας που ειναι σκέτο πρόβειο ;     Απλή απορία αφού τα οικονομικά μας ειναι περιορισμένα πια και θα θέλαμε ναστηρίξωμε τον Ελληνα παραγωγό .                    Με εκτίμηση
Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα