Έτσι γίνονται οι μπίζνες στην Ελλαδα. Τοποθετούν συνταξιούχους με αποζημίωση 600.000 ευρω σε εταιρίες ημετέρων

Το ζήτημα αφορά στον Ορισμό Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου στην ΟΚΤΑ Σκοπίων (θυγατρική των ΕΛΠΕ) και έχει ως εξής :

Η ΕΛΠΕΤ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΑΕ είναι εταιρεία του Ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ).Η δραστηριότητα της είναι εμπορική , βιομηχανική και επενδυτική και σχετίζεται με τη διάθεση προϊόντων πετρελαίου, κυρίως στην πΓΔΜ( ΣΚΟΠΙΑ).

Περιλαμβάνει

δυο ( 2) εταιρείες . Η ΒΑΡΔΑΞ με έδρα τη Θεσσαλονίκη ,παρέχει υπηρεσίες τροφοδοσίας αργού πετρελαίου μέσω αγωγού από τη Θεσσαλονίκη στα Σκόπια και η ΟΚΤΑ είναι το διυλιστήριο με έδρα τα ΣΚΟΠΙΑ .

Στη ΒΑΡΔΑΞ και στην ΟΚΤΑ πρόεδρος και Δ/νωνΣύμβουλος μέχρι αρχές Νοεμβρίου ήταν ο Ε. Τζιόλας πρώην βουλευτής και υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ, που είναι κολλητός του Άκη.

Μετά την προ ημερών αποχώρηση του Τζιόλα και από τις δυο εταιρείες , η Διοίκηση των ΕΛΠΕ τοποθέτησεως πρόεδρο της ΒΑΡΔΑΞ τον κ. Σ. Κυριακόπουλο ,που πρόσφατα έχει αποχωρήσει από τα ΕΛΠΕ με συνταξιοδότηση, λαμβάνοντας εφάπαξ 600000 και πλέον ευρώ !! και είναι προσκείμενος στον λεγόμενο “προοδευτικό” χώρο.

Επίσης πρόθεση της Διοίκησης και ειδικότερα του Διευθύνοντος Συμβούλου Κου Κωστόπουλου Ιωάννηείναι η τοποθέτηση του Κου Κυριακόπουλου και στο διυλιστήριο της ΟΚΤΑ στη θέση του Προέδρου του Δ.Σ της Εταιρείας. Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η επαναφορά ενός συνταξιούχου, ο οποίος πρόσφατα καρπώθηκε το ποσό των 600000 ευρώ από τα ΕΛΠΕ, σε μια θέση ακόμη με αμοιβή 14000 ευρώ μηνιαία κινείται στα όρια του σκανδάλου. Ήδη σήμερα ο Κος Κυριακόπουλος βρίσκεται στα Σκόπια στα γραφεία της ΟΚΤΑ συνοδευόμενος από τον πρώην πρόεδρο ΚοΤζιόλα.

Για τη θέση του Δ/ντος Συμβούλου της ΟΚΤΑ η Διοίκηση (Κωστόπουλος) προτείνει τον κ. Καραχάλιο,νέο στέλεχος με ειδικότητα Αναλυτή Οικονομολόγου και ανιψιός του γνωστού Α. Καραχάλιου του ΠΑΣΟΚκαι πρώην γαμπρού του Γεννηματά, εργαζόμενο στα ΕΛΠΕ μόλις μια πενταετία.

Η έκτακτη γενική συνέλευση της ΟΚΤΑ που θα ορίσει Πρόεδρο και Διευθύνοντα σύμβουλο είναι στις 13 Δεκέμβρη.

Τα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι πολλά. Αποφασίζει ο Κος Κωστόπουλος μόνος του για την κάλυψη των θέσεων στην ΟΚΤΑ ερήμην των μετόχων , των οποίων η γενική συνέλευση έχει ορισθεί για τις 13 Δεκεμβρίου;

Με συνταξιούχους, οι οποίοι έχουν λάβει υπέρογκα ποσά ως εφάπαξ και μάλιστα πρόσφατα και με οικονομικούς αναλυτές (καμία σχέση με την παραγωγή η τις πωλήσεις) των οποίων η εργασία στα ΕΛΠΕ είναι μόλις μια πενταετία, σκοπεύει ο Κος Κωστόπουλος να ανακτήσει το μεγάλο μερίδιο της αγοράς που απώλεσε η ΟΚΤΑ τα τελευταία χρόνια επί προεδρίας Τζόλα; Και επί ελληνικού εδάφους πως καταφέρνει ο Κος Κωστόπουλος να είναι ο μακροβιότερος Διευθύνων Σύμβουλος στα ΕΛΠΕ;

Γιατί το Μαξίμου κοιμάται τον ύπνο του δικαίου όταν έχει πληροφορηθεί από πολλές πηγές ότι ο Κος Κωστόπουλος έχει ήδη ορίσει τον Κο Κυριακόπουλο και τον Κο Καραχάλιο Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο στην ΟΚΤΑ 20 ημέρες πριν την γενική συνέλευση των μετόχων στην οποία το ελληνικό δημόσιο έχει πλειοψηφία;


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤ
Keywords
Τυχαία Θέματα