Εβγαλε έκθεση το ΔΝΤ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙ ΠΑΓΚΑΛΟ, ΑΔΩΝΙ ΚΑΙ ΨΑΡΡΙΑΝΟ !

netakias.wordpress.com

Οπως έγραψε πριν κι ο ΕΜΚΒ “Είναι σαν να μας λέει το ΔΝΤ: κάναμε λάθος, είμαστε τσαμπουκάδες, κάντε τουμπεκί και χρειάζεται να σας σκίσουμε κι άλλο..“.

Αλλά αυτοί έκαναν την δουλεία τους, οι εγχώριοι συνεργάτες τους πιο λόγο είχαν; ΠΑΣΟΚ κι εξαπτέρυγα; Προς τι τέτοια σπουδή;

Οταν όλοι βλέπαμε ότι δεν βγαίνει το πρόγραμμα, ότι κατακαίει την χώρα, μας έλεγαν συνωμοσιολόγους

και τρελούς.

ΜΑ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ ΝΑ ΥΙΖΕΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ;

ΜΑ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΓΙΓΑΝΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΓΚΑΛΟ;

ΜΑ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΦΥΙΑ ΨΑΡΙΑΝΟ;

«Ο πρωθυπουργός θέλει δημοψήφισμα για τον Καλλικράτη άλλοι λένε για δημοψήφισμα για το μνημόνιο. Και στην Αριστερά και τη Δεξιά υπάρχει η παράδοση ότι φταινε πάντα οι ξένοι, δεν φταινε οι φαναρτζήδες για το αμάξι που το στουκάραμε, αλλά απλώς στους φαναρτζήδες θα πληρώσουμε νταβατζιλίκι» τόνισε. Ο κ. Ψαριανός πρόσθεσε ότι το μνημόνιο είναι διπλό άλλοθι: «Πριν το Μάιο δεν υπήρχε μνημόνιο και τα είχαμε κάνει σ….α, ήμασταν εμείς άχρηστοι και υπήρχαν και Αριστεροί κακοί δήμαρχοι. Άλλοθι αφενός στον δικομματισμό, αφετέρου στους κακούς δήμαρχους το μνημόνιο. Θα κατηγορούν για την αποτυχία τους το μνημόνιο»

Διβάζουμε από τον Αντέννα:

Στην έκθεση που συνέταξε ο Πόουλ Τόμσεν, επικεφαλής του επιτελείου του ΔΝΤ στην Ελλάδα μετά την πέμπτη αναθεώρηση της οικονομίας, υπογραμμίζει αφ’ ενός τη λάθος συνταγή στην πολιτική που εφαρμόστηκε, με μεγαλύτερη της απαιτούμενης μείωση μισθών, και αφ’ ετέρου τονίζει ότι υπάρχει «θεσμική αντίδραση» στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

Η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να επιτύχει τη μεγάλη δημοσιονομική σύγκλιση που απαιτείται με κοινωνικά αποδεκτό τρόπο χωρίς να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της φοροδιαφυγής, αναφέρει η έκθεση.

Όμως, συμπληρώνει, και ο δημόσιος τομέας παραμένει υπερβολικά μεγάλος και η μείωσή του είναι ένα ακόμη απαραίτητο στοιχείο μιας αξιόπιστης δημοσιονομικής στρατηγικής. Αυτό θα απαιτήσει κλείσιμο των μη αποδοτικών δημοσίων οργανισμών, μείωση προσωπικού και προσαρμογές στα «γενναιόδωρα» επίπεδα μισθών και συντάξεων.

Το ΔΝΤ προβλέπει μεταξύ άλλων ότι:

- Η ανεργία θα φτάσει το 19% το 2012 και το 19,5% το 2013.
- Το εργατικό κόστος ανά μονάδα εργασίας θα μειώνεται διαρκώς μέχρι το 2014 και εν συνεχεία θα παραμείνει παγωμένο.
- Η χρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα θα παραμείνει σφιχτή. Η πιστωτική επέκταση, αφού υποχωρεί έως το 2012, εν συνεχεία θα αυξηθεί κατά 0,6% το 2013 και κατά 3% το 2014.
- Αναμένεται εμπορικό έλλειμμα μέχρι και το 2013 και μετά οριακά θετικό πρόσημο.

Ιδιωτικοποιήσεις

Τα σχέδια προχωρούν, αλλά οι πωλήσεις δεν προχωρούν λόγω και των δύσκολων συνθηκών στις αγορές, με τις αποτιμήσεις πολλών εισηγμένων ΔΕΚΟ να εμφανίζουν πτώση άνω του 50% από τις αρχές του β’ τριμήνου.

Μεταρρυθμίσεις

Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις δεν έχουν αποδώσει ακόμη τα αναμενόμενα αποτελέσματα εν μέρει λόγω απόκλισης μεταξύ νομοθέτησης και υλοποίησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα