“Εξέγερση” ετοιμάζουν οι μικρομέτοχοι του ΤΤ.

19:07 14/1/2013 - Πηγή: Olympia

Μπαράζ νομικών ενεργειών ετοιμάζουν οι μικρομέτοχοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που έχουν ήδη οργανωθεί μετά την καταστροφή που υπέστησαν από την απαξίωση του ιδρύματος και την “εξαφάνιση” της μετοχής μετά τις δηλώσεις Στουρνάρα. Η υπόθεση μάλιστα παίρνει άλλη τροπή, μετά τις προφυλακίσεις για πρώτη φορά στα χρονικά και την συντηρητική κατάσχεση περιουσιών

στην περίπτωση της Proton, αφού νομικά μπορούν να κινηθούν στο ίδιο πλαίσιο τεκμηριώνοντας ευθύνες υψηλόβαθμων λειτουργών. Στην περίπτωση της Proton μπορεί να έμειναν στο απυρόβλητο αλλά τώρα υπάρχει σαφέστατη αδιαφάνεια με την απόκρυψη της έκθεσης της BlackRock αλλά και τις καταγγελίες Καρχιμάκη για “εντολή μη ελέγχου” σε εξωχώριες θυγατρικές τραπεζικών ιδρυμάτων που στην συνέχεια κρίθηκαν “βιώσιμα”! Ο τ. υπουργός αναφέρθηκε ονομαστικά στον διοικητή της ΤτΕ, ζητώντας μάλιστα την παρέμβαση Πεπόνη!

Όμως, εάν η έκθεση τεκμηριώσει αδικοπραξία εις βάρος του ΤΤ, τότε οι ευθύνες του κυρίου Στουρνάρα είναι τεράστιες, αφού είχε γνώση της έκθεσης και ήταν ο άνθρωπος που έκανε τις δηλώσεις – ταφόπλακα για το ίδρυμα. Μπορεί η υπόθεση της Proton να μην έχει τελεσιδικήσει, αλλά οι προφυλακίσεις είναι γεγονός και δεν μπορεί να γίνονται α λα καρτ την ιδια στιγμή που επιλέγεται το “μοντέλο της Proton” για την δήθεν σωτηρία του ιδρύματος. Το μοντέλο της Proton δεν είναι μόνο η good & bad bank αλλά και οι νομικές συνέπειες. Εκεί θα πατήσουν ως φαίνεται οι μικρομέτοχοι.


Keywords
Τυχαία Θέματα