Φόρος 50% στους πλούσιους

19:37 24/9/2012 - Πηγή: Olympia

Υπό το βάρος της επερχόμενης κοινωνικής κατακραυγής και των αντιδράσεων εντός της κυβέρνησης για τα μέτρα ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί να “χρυσώσει το χάπι” διαρρέοντας ότι σχεδιάζεται φορολόγηση των εισοδημάτων πάνω από €500,000 με συντελεστή 50%. Οι ίδιες πηγές αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο φορολόγησης όλων των φυσικών και νομικών προσώπων με 30% από μηδενική βάση.

Οι προτάσεις αυτές αν και δεν έχουν ενσωματωθεί σε κάποιο νομοσχέδιο ενδέχεται όμως σύντομα να αποτελέσουν μια αυτοτελή φορολογική παρέμβαση ώστε να

κορεστεί το περί δικαίου αίσθημα του κόσμου.

Με τις αλλαγές που προωθούνται, εξετάζεται ο φόρος στα κέρδη να ανέλθει στο 15% και ακόμα 15% εφ’ όσον γίνεται διανομή μερίσματος. Δεν αποκλείεται όμως ο φόρος στα κέρδη να ανέλθει στο 30% και να καταργηθεί ο φόρος κατά τη διανομή μερίσματος. Kαι οτι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες με το νέο σχέδιο θα αντιμετωπίζονται φορολογικά ως επιτηδευματίες. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 300.000 κατά κύριο επάγγελμα αγρότες θα φορολογούνται με το ίδιο καθεστώς που θα ισχύσει και για τους επιτηδευματίες.
sofokleousin.gr


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα