ΓΙΑΝΝΑ, ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΤΕ

13:47 22/9/2012 - Πηγή: Olympia

“Το γεγονός όμως, που μας θορύβησε ιδιαίτερα είναι η πληροφορία που μας μεταφέρθηκε πως 600 εργαζόμενοι στο διοικητικό μέγαρο του ΟΤΕ, Λ. Κηφισίας 99, “πακετάρουν” και μετακομίζουν σε καινούργιο κτήριο στην Κάντζα, ιδιοκτησίας Μπόμπολα και του οποίου η μίσθωση θα είναι διάρκειας 30 χρόνων”.

Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012 διάβασα στην καθημερινή εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα» το παρακάτω ρεπορτάζ:

«Εν έτει 2012 η χώρα μας πωλείται στους τροϊκανούς και ο Ελληνικός λαός πένεται και δυστυχεί. Εκτός των άλλων, όλα τα

χρόνια που κύλησαν από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, όλοι οι
Έλληνες έχουμε βιώσει στο πετσί μας την κακοδιαχείριση αυτού του σπάταλου κράτους. Η αναξιοποίητη ακίνητη περιουσία του είναι διάσπαρτη σε όλη την Πρωτεύουσα και όμως αυτοί για τις ανάγκες του αδηφάγου Δημοσίου νοικιάζουν, επιβαρύνοντας το δημόσιο, κτήρια τα οποία ανήκουν σε μεγαλοσχήμονες επιχειρηματίες.

Ένα τρανταχτό παράδειγμα είναι η περίπτωση της ΟΤΕ Globe, θυγατρικής εταιρίας του Ομίλου ΟΤΕ, που εδώ και χρόνια νοικιάζει τον τρίτο όροφο του επί της οδού Αγησιλάου 6-8 κτηρίου Blue Land στο Μαρούσι, στρατηγείου και ιδιοκτησίας της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου.

Το γεγονός όμως, που μας θορύβησε ιδιαίτερα είναι η πληροφορία που μας μεταφέρθηκε πως 600 εργαζόμενοι στο διοικητικό μέγαρο του ΟΤΕ, Λ. Κηφισίας 99, “πακετάρουν” και μετακομίζουν σε καινούργιο κτήριο στην Κάντζα, ιδιοκτησίας Μπόμπολα και του οποίου η μίσθωση θα είναι διάρκειας 30 χρόνων. Επίσης, θα μεταφερθεί η Cosmote από το κτήριο Βωβού στο Μαρούσι. Εμείς, από πλευράς μας, θα περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία να τοποθετηθεί επί του θέματος, τόσο ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, όσο και ο Πρόεδρος της ΟΜΕ-ΟΤΕ, κ. Παναγιώτης Κούτρας».

Ταυτόχρονα, θυμήθηκα ένα δημοσίευμα του πολύ ενημερωμένου ισότοπου «πολιτικό σαφάρι» στις 16 Φεβρουαρίου 2012, με τίτλο:

«Ο ΟΤΕ περικόπτει μισθούς των εργαζομένων για να αυξάνει το εισόδημα…της Γιάννας στο Blue Land…!!!».

Πιο αναλυτικά, ανέφερε το παραπάνω άρθρο:

«Ο ΟΤΕ ανακοίνωσε μείωση των κερδών του, της τάξεως του 54,1% (30,2 εκατ. Ευρώ) στο πρώτο τρίμηνο του 2011. Τα έσοδα μειώθηκαν κατά 12,6% σε 1,224 δις. Ευρώ. Εννοείται, βέβαια, ότι σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, είναι φυσικό ο μέσος χρήστης της σταθερής και κινητής τηλεφωνίας να προσπαθεί να μειώσει τους λογαριασμούς του. Πόσο μάλλον, αφού υπάρχουν νοικοκυριά που ούτε καν μπορούν να τους εξοφλήσουν, ενώ δεν είναι λίγοι και εκείνοι που σταματούν να χρησιμοποιούν δεύτερο και τρίτο κινητό. Να σημειωθεί πως όλα αυτά σημειώνονται τη στιγμή που το προσωπικό του ΟΤΕ έχει υποστεί τεράστιες μειώσεις μισθών, ενώ αρκετοί υπάλληλοί του οδηγήθηκαν σε συνταξιοδότηση (στο τρίμηνο, ο ΟΤΕ επιβαρύνθηκε από χρέωση 97,7 εκατ. Που σχετίζεται με τη μείωση προσωπικού και τα προγράμματα πρόωρης αποχώρησης). Ως γνωστόν, τα μέτρα που είχε ανακοινώσει η διοίκηση του ΟΤΕ φέτος το Μάρτιο, προέβλεπαν περικοπές σε υπερωρίες και επιδόματα, καθώς και οι 120 απολύσεις στην Cosmote.

Τότε μάλισ

Keywords
Τυχαία Θέματα