Γιατί ανεβαίνουν τα “άκρα”;

Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός

Η μπουρδολογία στο αποκορύφωμά της.

Ντόρος μεγάλος γίνεται, γιατί χαιρετούν – όπως χαιρετούν, δικαίωμά τους είναι – οι χρυσαυγήτες.

«Λόμπυ της δραχμής» αποκαλούν ο Αντώνης Σαμαράς, οι βουλευτές του και οι συγκυβερνήτες  ΠΑΣΟΚΔΗΜΑΡ, όλους όσους εκφράζουν αντίθετη άποψη, για την οικονομική κατάσταση της χώρας και το νόμισμα.

Κι ο Ελληνικός

λαός περιμένει από αυτούς την λύση στο πρόβλημά του.

Ας δούμε όμως μερικά στοιχεία της κοινωνίας μας.

Έχουμε δημοκρατία ναι ή όχι;

Αν ναι, τότε ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να πιστεύει όποιον Θεό θέλει, να έχει όποια ιδεολογία τον εκφράζει, να χαιρετά όπως θέλει. Αρκεί φυσικά, να μην προσβάλει τους υπόλοιπους πολίτες, να μην θέτει σε κίνδυνο την δημοκρατία, να μην χρησιμοποιεί βία για την επιβολή των θέσεών του.

Επειδή όλοι οι πολιτικοί ισχυρίζονται ότι έχουμε δημοκρατία κι επιπλέον, εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών ψήφισαν την Χρυσή Αυγή, είναι λάθος να χρησιμοποιούνται από πολιτικούς θέσεις, που ούτε στα καφενεία δεν ακούς.

«Κινδυνεύει η δημοκρατία από τους φασίστες!» λένε κάποιοι πολιτικοί.

Και δεν μου λέτε κύριοι βολευτές μου, από εσάς δεν παραχωρήθηκε μέρος της εθνικής μας ανεξαρτησίας; Από εσάς δεν γίνανε οι Έλληνες φτωχότεροι; Από εσάς δεν οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία 3.500 πολίτες; Τι θέλετε και φωνάζετε; Αν τα είχατε κάνει όλα σωστά, η Χρυσή Αυγή θα ήτανε και σήμερα στο 0,29% που είχε στις εκλογές του 2009!

Ποιοι ευθύνονται για την άνοδο της Χρυσής Αυγής ή του ναζισμού; Οι πολίτες; Οι σουβλατζήδες; Οι μανάβηδες ή οι τρανσέξουαλ;

Η άνοδος της Χρυσής Αυγής οφείλεται στην σιχαμάρα που νοιώθουν οι πολίτες για τα κόμματα και τους πολιτικούς. Μια σιχαμάρα που όσο περνάει ο καιρός, γίνεται ακόμα και μεγαλύτερη.

Πριν το 2009 φάνταζαν απίθανα σενάρια η πτώση του δικομματισμού και η αλματώδης άνοδος των μικρών κομμάτων. Το 2012 έγιναν πραγματικότητα.

Υπήρχε στο παρελθόν περίπτωση, ένα νέο ασχημάτιστο κόμμα, ολίγων μόλις μηνών, να λάβει σε εκλογές το υψηλό ποσοστό του 10,61%; Κι όμως, το ποσοστό αυτό έλαβαν οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» του Πάνου Καμμένου στις εκλογές τον Μάιο του 2012! Όπως είπαν οι αναλυτές, εκείνοι που ψήφισαν «Ανεξάρτητους Έλληνες» προερχόντουσαν από όλους τους πολιτικούς χώρους. Γιατί τους ψήφισαν; Μα γιατί, είχανε καταλάβει ποιοι τους κυβερνούσαν τα προηγούμενα χρόνια!

Υπήρχε περίπτωση ένα κόμμα που στις προηγούμενες εκλογές του 2009, που είχε λάβει 4,6%, να ανεβάσει τον Μάιο του 2012 τα ποσοστά του, στο σημαντικό 16,78%  και μετά από ενάμιση μήνα, στις επαναληπτικές εκλογές, να εκτοξευθεί στο 26,89% που σημαίνει πως λίγο ακόμη και θα γινότανε πρώτο κόμμα και ίσως κυβέρνηση;

Ούτε στα πιο τρελά σενάρια δεν θα μπορούσε κάποιος να κάνει αυτούς τους υπολογισμούς πριν το 2009.

Κι όμως. Ήρθαν οι εξελίξεις, αποκαλύφθηκε ο ρόλος των πολιτικών, αποδείχθηκε η μεθόδευση του Γιώργου Παπανδρέου να οδηγήσει αλυσοδεμένη την Ελλάδα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Τρόϊκα. Οι Έλληνες

Keywords
Τυχαία Θέματα