Γκρεμίζοντας τα ψεύδη: Ούτε ένας Πόντιος δεν πολέμησε στο πλευρό των Ναζί!

19:58 18/5/2012 - Πηγή: Olympia
Στην Ελλάδα ως γνωστόν η Νυρεμβέργη δεν έφτασε ποτέ. Αυτό έδωσε το δικαίωμα στην καπηλεία του πατριωτισμού από δοσίλογους, σε αγαστή συνεργασία με την αμιγή ναζιστική προπαγάνδα νεοδοσίλογων με αριστερό μανδύα. Η έρευνα του ιστορικού Βλάση Αγτζίδη αποτελεί χαστούκι στην καπηλεία του πατριωτισμού από ανθρώπους που συνεργάστηκαν εντέλει με την διαχρονικά υπεύθυνη δύναμη για τις γενοκτονίες των Γηγενών.

Διαβάστε το αποκαλυπτικό αφιέρωμα του “Πόντος και Αριστερά” γι’ αυτούς που επιμένουν να τοποθετούν είδωλα και τοτέμ πάνω από

την ιστορική πραγματικότητα.

Είναι γνωστό ότι η ομάδα Παπαρήγα (σε ρόλο Στάλιν) και Μαίλη (σε ρόλο  Μπέρια) κατάφεραν να επικρατήσουν κατά των άλλων ομάδων, να εκδιώξουν από το Κόμμα κάθε άλλη φωνή και εν τέλει να είναι αυτοί οι διαχειριστές της σφραγίδας του ΚΚΕ. Είναι γνωστή επίσης η άποψή τους και τους όραμα τους: Μια Ελλάδα σαν την Τσεχοσλοβακία πριν την μόλυνση από τον ιό της ελευθερίας ή καλύτερα σαν τη Σοβιετική Ένωση πριν το θάνατο του Στάλιν.

Όλα αυτά καλά! Είναι ενδιαφέροντα και συζητήσιμα.

Όμως υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις “θεοσεβούμενων” οπαδών, που τη νέα γραμμή προσπαθούν να την περάσουν “δια πυρός και σιδήρου.” Χρησιμοποιώντας ψεύδη, πλαστογραφίες, συμμαχώντας με νεοναζί κ.λπ. Τέτοια είναι η περίπτωση ενός μέλους του ΚΚΕ, του Κώστα Χάρη, ο οποίος σε κείμενό του στην εφημερίδα “Εύξεινος Πόντος”, τόλμησε να προσβάλλει βάναυσα τους Πόντιους από την ΕΣΣΔ. Ακριβώς γι αυτό προκλήθηκε ένα κύμα αντίδρασης με άρθρα που αποκάλυπταν τον αντιδραστικό και αντιλαϊκό χαρακτήρα του κειμένου του Κ. Χάρη  και δημοσιεύτηκαν στην ίδια εφημερίδα. Εκτός από το δικό μου που ακολουθεί, άρθρα απέστειλαν οι Γιώργος Γρηγοριάδης, πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων εκ  Σοχούμι και ο ιστορικός Βλάσης Αγτζίδης. Αργότερα θα αναρτήσουμε και το κείμενο του Γρηγοριάδη.

Ανδρέας Ζαχαριάδης
(Πόντιος και Αριστερός με δυ’ ομάτια)
—————————————————————-

Ο σύγχρονος ποντιακός δωσιλογισμός. Με αφορμή το άρθρο του  Κώστα  Χάρη

Διαβάζοντας το κείμενο του Κώστα Χάρη «ανιστόρητου» κατά δήλωσίν του στον «Εύξεινο Πόντο» αρ.φ. 181 εντυπωσιάστηκα πολύ. Και είναι αλήθεια ότι λίγες φορές εντυπωσιάζομαι από κείμενα. Ειδικά, όταν τα κείμενα τα έχουν γράψει κυριολεκτικά «ανιστόρητοι». Πόσο μάλλον όταν ο συγκεκριμένος αρθρογράφος είναι και ανεκδιήγητος. Και για να σας πω εξαρχής την άποψή, όπως τη διατύπωση σε μια σχετική συζήτηση σε ένα ιστολόγιο ενός σοβαρού και καλά ενημερωμένου οπαδού του ΚΚΕ: «Ο Κώστας Χάρης είναι ένας εμπαθής “θεοσεβούμενος” ανορθολογικός οπαδός του ΚΚΕ – που σίγουρα ζημιά κάνει στο Κόμμα του».

Ας διαβάσουμε και πάλι εκείνο τα συκοφαντικό, ανιστόρητο, ανεκδιήγητο, προβοκατόρικο, αντιλαϊκό και δωσιλογικό που έγραψε για τους συμπατριώτες μας Πόντιους της Σοβιετικής Ένωσης: «Δεν είναι δυνατόν ορισμένοι απόγονοι των συνεργατών των γερμανικών δυνάμεων κατοχικών δυνάμεων από την πρώην Σοβιετική Ένωση, που δεν έχουν καμιά ευθύνη για τις πράξεις των προγόνων τους, αλλά έχουν ευθύνη για την μερολ

Keywords
Τυχαία Θέματα