Γλυκό καλοκαιράκι προ των πυλών! Προμηθευτείτε ελαφρά αμφίεση για το “κυνήγι του ψηφοθήρα”.

21:02 21/4/2012 - Πηγή: Olympia

Γεύση από καλοκαίρι θα πάρουν την ερχόμενη εβδομάδα οι κάτοικοι της Αττικής και της νότιας Ελλάδας, καθώς ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και δεν αποκλείεται να καταγραφούν τα πρώτα 30άρια. Από σήμερα μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη ο καιρός θα παρουσιάσει συνεχή βελτίωση, με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας σε όλη τη χώρα και αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας.

Σήμερα

αναμένονται μόνο λίγες τοπικές βροχές στα δυτικά, στα βόρεια και στο ανατολικό Αιγαίο, που σταδιακά θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά και θα εξασθενήσουν. Ο
υδράργυρος θα δείξει 22 βαθμούς στην Αθήνα, 21 στη Θεσσαλονίκη, 22 στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και την Πελοπόννησο και 20 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. «Από αύριο η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει, για να φτάσουμε ως την Τετάρτη που θα είναι 4-5 βαθμούς υψηλότερη από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα» λέει ο μετεωρολόγος, βουλευτής Αττικής της Ν.Δ. Νίκος Καντερές.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα ο υδράργυρος στην Αττική θα ανέβει στους 26 βαθμούς, ενώ στα πελάγη οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ. «Αυτό το διήμερο θα κυλήσει με αίθριο καιρό και μόνο λίγες νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια. Την Τρίτη περιμένουμε κάποιες μεμονωμένες βροχές στην κεντρική, δυτική και βόρεια Ελλάδα, αλλά λόγω της ενίσχυσης των νοτιάδων η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο. Η Τετάρτη θα είναι η πιο θερμή ημέρα της εβδομάδας, που, όπως όλα δείχνουν, θα κυλήσει χωρίς άλλα καιρικά εμπόδια».

Το μεσημέρι και το απόγευμα της Τετάρτης το θερμόμετρο στην Αθήνα είναι πιθανό να δείξει ακόμα και 30 βαθμούς, ενώ υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται και σε περιοχές όπως η Κρήτη, οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. «Την Πέμπτη οι άνεμοι θα γυρίσουν σε βοριάδες, αλλά ο καιρός δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει καλός και το επόμενο Σαββατοκύριακο» αναφέρει ο κ. Καντερές.

Γεράσιμος Κόντος


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα