Η απάτη της μνημονιακής πολιτικής, μέσα από τα αποτελέσματα της ΔΕΗ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ

ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΚΑΤΑ 12,6% ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΟΤΙ ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ 700 ΕΚ. € Η ΔΕΗ ΠΑΡΑΠΑΙΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

ΓΙΑΤΙ; ΠΟΙΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ;

Με βάση τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα και που δείχνουν ότι κάθε χρόνο

που περνά η Επιχείρηση πάει από το κακό στο χειρότερο και επειδή όπως πάντα κάποιοι στις αναλύσεις τους –για το πως και γιατί η ΔΕΗ έφτασε ως εδώ- συνειδητά και σκόπιμα διαστρεβλώνουν την αλήθεια ή «ξεχνούν» να αναφέρουν μερικές από τις βασικές αιτίες ή τις βάζουν σε λάθος σειρά

Εμείς, που ζούμε σε αυτή την επιχείρηση και την ξέρουμε καλύτερα από τον καθένα για πολλοστή φορά θα δώσουμε τη δική μας εξήγηση και θα παρουσιάσουμε μερικές από τις αιτίες που συνειδητά αποκρύπτουν οι κύριοι που έχουν πάρει «εργολαβία» την απαξίωσή της ΔΕΗ με «αντικειμενικές» εκπομπές και δημοσιεύματα.

 

Μέχρι τώρα οι «αναλύσεις» κάποιων από τους κυρίους που παρακολουθούν την οικονομική πορεία της ΔΕΗ χρέωναν ως υπεύθυνους γι αυτό (όποτε η εταιρία παρουσίαζε πτώση των κερδών της)

α) τις ανίκανες Διοικήσεις που παρά τις Χ αυξήσεις των τιμολογίων τα έκαναν θάλασσα και

β) τις αυξήσεις των μισθών των εργαζομένων

Σε σχέση με το δεύτερο φανταζόμαστε ότι τουλάχιστον τώρα μετά από την μείωση κατά 693εκ.€ των δαπανών μισθοδοσίας κατά τα τελευταία έτη δεν θα βρεθεί κανείς να ισχυριστεί κάτι τέτοιο.

Όσον αφορά το πρώτο η κάθε Διοίκηση κρίνεται με βάση τα εργαλεία και τις δυνατότητες που έχει κάθε φορά στα χέρια της αλλά και με βάση και μια σειρά άλλες παραμέτρους (τιμές καυσίμων – αποθέματα υδάτων – αυξήσεις τιμολογίων – διάφορους αστάθμητους παράγοντες κ.α.)

Εμείς σε σχέση με την κατάντια στην οποία έφτασε η Επιχείρηση επιρρίπτουμε ευθύνες και στην Διοίκηση της ΔΕΗ. Ευθύνες που πιο πολύ έχουν να κάνουν με την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού (θέμα σοβαρό και δύσκολο γιατί οι ελλείψεις εργατοτεχνικού προσωπικού είναι δραματικές ) και ορθολογική εκμετάλλευση του πάγιου εξοπλισμού της επιχείρησης, με αποτέλεσμα οι εργολαβίες να συνεχίζονται αδιάκοπτα.

Κυρίως όμως οι ευθύνες που επιρρίπτουμε στην Διοίκηση έχουν να κάνουν με το ότι δεν κατάφερε να αποτρέψει ή να σταματήσει μια σειρά απαράδεκτες αποφάσεις και πρακτικές της Πολιτείας σε βάρος της Επιχείρησης.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΠΟΥ Η ΔΕΗ ΕΦΤΑΣΕ ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ:

Χωρίς να έχουμε καμία διάθεση να αποκρύψουμε την ευθύνη κανενός (και τις δικές μας όπου υπάρχουν) για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους και για να μην αναφέρονται οι τελευταίες και πιο ασήμαντες αιτίες (συγκριτικά με άλλες) ως πρώτες, όπως σκόπιμα και συνειδητά κάνουν κάποιοι

επιτρέψτε μας πέρα από τον αδιαμφισβήτητο ρόλο που παίζουν κάθε φορά

Οι τιμές των καυσίμωνΤα αποθέματα υδάτων άρα και η δυνατότητα χρήσης των υδροηλεκτρικών εργοστασίων αλλά καιΟι αστάθμητοι παράγοντες όπως π.χ. η βλάβη κάποιων λιγνιτικών σταθμών
Keywords
Τυχαία Θέματα