Η Ελληνική Ανταγωνιστικότητα και η Λαϊκή Αγωνιστικότητα

21:02 1/2/2012 - Πηγή: Olympia
Γράφει ο ΑμετανόητοςΣτον Γύρο του Μαρόκου, που συντελέσηκε στις 11-4-1994, στα πλαίσια της GATT, τον μετέπειτα Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου,(ΠΟΕ) δύο παγκόσμιοι εμπορικοί κλάδοι, που απασχόλησαν τα τότε μέλη-Κράτη ήταν η Κλωστοϋφαντουργία και τα Οπτικοακουστικά μέσα. Επρεπε να αρθούν όλα τα δασμολογικά εμπόδια και οι δεσμεύσεις για ένα ελεύθερο Διεθνές Εμπόριο… έπρεπε να «ανοίξουν» την αγορά.
Στην ουσία,οι Ισχυροί ήθελαν να «παίξει μπάλλα» η Κίνα στην κλωστοϋφαντουργία και να κυριαρχήσει το Χόλυγουντ σε όλες τις τηλεοράσεις
του πλανήτη…
Η Γερμανία ήταν βέβαια από τότε σημαντικότατος Παγκόσμιος Παίκτης.
Το 1992 ήταν ο 2ος μεγαλύτερος Εξαγωγέας μετά την Αμερική.
Η Αμερική εξήγαγε 456δις δολλάρια και η Γερμανία 362δις.
Μόνο το γερμανικό κρατίδιο της Ρηνανίας-Βεστφαλίας με μόλις 16εκ. κατοίκους είχε μεγαλύτερες εξαγωγές από την Κίνα με τότε πληθυσμό 1,7δις.
3η ήταν η Ιαπωνία με 361δις, 4η η Γαλλία με 209δις, 5η η Βρετανία με 183, 6η η Ιταλία με 168δις.Η Κίνα τότε ήταν μόλις 11η με μόλις 92δις…!
Φανταστείτε ότι το Βέλγιο-Λουξεμβούργο είχε 116 δις…!
Oι Αμεσες Ξένες Επενδύσεις της Γερμανίας το 1992,κατευθύνθηκαν σε ΗΠΑ,Γαλλία,Βρετανία,Βέλγιο,Ολλανδία,Ισπανία,Ιταλία,Ιρλανδία,Ελβετία,
Αυστρία,Λουξεμβούργο,Βραζιλία,Καναδάς, Ιαπωνία…
Περισσότερες πληροφορίες για τις Αμεσες Ξένες Επενδύσεις και εδώ.
http://olympia.gr/2012/01/18/investments-eu-greece-global/
Η Ελλάδα βέβαια,πουθενά,ανύπαρκτη,και στον Γερμανικό αλλά και στο Διεθνή «χάρτη» των επενδύσεων…!!!
(1 το κρατούμενο)

Δέκα χρόνια περίπου μετά, τον Ιούνιο του 2005,ο Κινέζος Υπουργός Εμπορίου Μπο Σιλάι, στην Ιταλική La Stampa  δήλωσε ότι: « Η Ενταξη της Κίνας στον ΠΟΕ ήταν αποτέλεσμα μίας ισορροπίας δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.Η κλωστουφαντουργία είναι μία δίκαιη απαίτηση της Κίνας.Πρόκειται για αντάλλαγμα στις παραχωρήσεις μας σε άλλους τομείς του ανοίγματος των αγορών».Kαι συνεχίζει…
«Πράγματι κάναμε πολλές εξαγωγές κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων στην Ιταλία αλλά αυτά είναι προϊόντα χαμηλής προστιθέμενης αξίας.Εν τω μεταξύ κάναμε πολλές εισαγωγές μηχανολογικού εξοπλισμού για την κλωστοϋφαντουργία από την Ιταλία για τα οποία είναι φημισμένη.»
Κοινώς η Ιταλία έδινε Εργαλειομηχανές στους Κινέζους για να παράγουν στην Κίνα τα ρούχα με χαμηλό Εργατικό και Τελικό κόστος.
Το μεροκάματο εκεί ήταν ένα μεγάλο «τίποτα» και έτσι όλη η Ευρώπη κατακλύστηκε από made in china ρουχαλάκια…
Αλλωστε και η ίδια η Μαφία μερίμνησε για όλο το κύκλωμα διακίνησης…
Βέβαια μερικοί Ιταλοί επιχειρηματίες όπως ο Luciano Benetton έκαναν ακριβώς το αντίθετο.Παρήγαγαν στην Ιταλία και πούλαγαν στην Κίνα.(Καθημερινή της Κυριακής ,08-10-2006).
Οι Ιταλοί καπιταλιστές λοιπόν,(και βέβαια όχι μόνο αυτοί) έριχναν ζεστό χρήμα στην Κίνα,επενδύσεις κεφαλαίου πολλών εκατομμυρίων για να παραχθούν τα «ανταγωνιστικότερα» προϊόντα….
Στην ουσία, όλη σχεδόν η Ευρώπη και η Αμερική, τις δεκαετίες του 90 και του 2000 το πλεονάζον κεφάλαιο, που ήθελαν να επενδύσουν στην πραγματι

Keywords
Τυχαία Θέματα