Η ΚΥΡΙΑ της Ελληνικής δημοσιογραφίας ξεσκεπάζει τους επίορκους ΜΜ”Ε”

11:21 20/1/2012 - Πηγή: Olympia

Γράφει η Σοφία ΒούλτεψηΟ κ. Γ. Παπανδρέου είναι ο τελευταίος σ’ αυτή τη χώρα που πρέπει να διαμαρτύρεται για τα μέσα ενημέρωσης.

Δεν υπάρχει πολιτικός επί του πλανήτου που να έτυχε τέτοιας ευνοϊκής μεταχείρισης από την πρώτη στιγμή του αρχηγικού βίου του.

Μάχη έδωσαν τα μέσα ενημέρωσης για να τον επιβάλουν στην ηγεσία του κόμματός του.

Κι’ όταν ανέλαβε – με το γνωστό «θαμπό δαχτυλίδι» και άλλα ευτράπελα – και ενώ προετοιμαζόταν η «πορεία του προς τη βάση», ώστε να κερδίσει και τον τίτλο του

λαοπρόβλητου ηγέτη για τον οποίο, ως μοναδικό υποψήφιο, έσπευσαν στις κάλπες ένα εκατομμύριο άνθρωποι (κοψοχέρηδες σήμερα, τους οποίους λίγο αργότερα έψαχνε να τους βρει ταχυδρομώντας ένα εκατομμύριο επιστολές), το τι έγινε δεν περιγράφεται!

Τότε, το 2004, ενώ η χώρα βρισκόταν σε προεκλογική περίοδο, τα μέσα ενημέρωσης πραγματοποίησαν 87(!) διακοπές προγράμματος μέσα σε μια εβδομάδα για να τον δείχνουν απλώς να… μπαινοβγαίνει στο σπίτι του!

Κι’ όταν αποφάσισε, το 2009, να εκβιάσει εκλογές για να βρεθεί μια ώρα αρχύτερα στην εξουσία, ώστε να… μας σώσει εγκαίρως, έγινε ο κακός χαμός!

Το τι συνεντεύξεις – και με πόσες υποσχέσεις – έδωσε δεν λέγεται.

Από κοντά και η παρέα του, που εν μια νυκτί ανέλαβε επίσης να μας σώσει, τα ανίκανα μέλη της οποίας προστέθηκαν στους άλλους τους παραδοσιακά και διαχρονικά ανίκανους από το ανδρεϊκό και το σημιτικό παρελθόν.

Ξαφνικά τα μέσα ενημέρωσης παρουσίαζαν στον κόσμο την ικανότερη ομάδα του κόσμου, με τις σούπερ (οικονομικές, για να μην ξεχνιόμαστε) σπουδές, διαφημίζοντας τις προηγούμενες θέσεις τους σε πανεπιστήμια και οργανισμούς του εξωτερικού.

Όταν υπέκλεψαν τις ψήφους και εγκαταστάθηκαν στο τιμόνι της χώρας, ακόμη και ταυτόσημους τίτλους είχαμε στις εφημερίδες.

Τι να πρωτοθυμηθούμε. Τα περίστροφα στο τραπέζι, τα «ασφαλή καταφύγια», τα «μαξιλάρια ασφαλείας» με σφραγίδα ΔΝΤ, την ευλαβική μεταφορά όσων λέγονταν στα περίφημα live υπουργικά συμβούλια;

Στις 8 Σεπτεμβρίου 2010, για παράδειγμα, κάποιες εφημερίδες είχαν τον ίδιο ακριβώς τίτλο: Τεστ 100 ημερών με προίκα 10 δις ευρώ!

Στις περιφερειακές εκλογές του 2010 τα μέσα έδωσαν τα ρέστα τους. Δεν προλάβαιναν να δημοσιεύουν συνεντεύξεις του Παπανδρέου και της παρέας του με μόνιμο ρεφρέν τον εκβιασμό: Αν οι Έλληνες δεν ψηφίσουν σωστά, θα ξαναψηφίσουν.

Όλοι αυτοί – με πρώτον τον κ. Ραγκούση – που τώρα θεωρούν καταστροφικές τις εκλογές, τότε διακήρυσσαν πως (οι εκλογές) «δεν είναι τίποτε, θα υποστούμε μια ταλαιπωρία ολίγων ημερών»!

Μέχρι και «ανίερη συμμαχία» της Νέας Δημοκρατίας με τα κόμματα της Αριστεράς για να μην ψηφιστούν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ ανακάλυψαν!

Κι’ όταν αποκαλύφθηκε πως όλα αυτά ήσαν κουραφέξαλα, τότε άρχισαν να καταγγέλλουν τα μέσα ενημέρωσης.

Στις 5 Ιουνίου του 2011 εκδόθηκε και κυβερνητική ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, την επικίνδυνη παραπληροφόρηση Μέσων Ενημέρωσης τα οποία δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη, είτε με α

Keywords
Τυχαία Θέματα