Η Μέρκελ θέλει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ο Ομπάμα ΣΥΡΙΖΑ;;;

17:23 13/6/2012 - Πηγή: Olympia

Το ότι οι Γερμανοί θέλουν να ψηφιστούν τα μνημονιακά κόμματα Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ και μάλιστα να σχηματίσουν μαζί κυβέρνηση, αυτό είναι γνωστό και δεν νομίζουμε ότι υπάρχει κανείς που να έχει αντίρρηση. Το ότι όμως ο Ομπάμα θέλει την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό άρχισε τελευταία να κυκλοφορεί ευρύτατα τόσο στα ΜΜΕ

όσο και στο διαδίκτυο.

Εξάλλου είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού πλέον ότι οι ΗΠΑ πιέζουν την Γερμανία, με όχημα την Ελλάδα, να ενδώσει στην αντιμετώπιση του χρέους στην Ευρωζώνη, πριν αυτό καταστεί ανεξέλεγκτο και η κρίση κτυπήσει και τις ΗΠΑ, ειδικά μάλιστα και ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου, για τις οποίες ενδιαφέρεται ζωηρά ο Ομπάμα. Και όταν λέμε ότι οι ΗΠΑ πιέζουν την Γερμανία να ενδώσει στην…. αντιμετώπιση του χρέους στην Ευρωζώνη,  εννοούμε ότι πιέζουν την Γερμανία να δεχτεί μερική απώλεια του συσσωρευμένου πλούτου της. 

Με τις σκέψεις αυτές είναι φανερό πως οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται ζωηρά για την ανάπτυξη αντίρροπων αντιμνημονιακών δυνάμεων στην Ευρωζώνη, οι οποίες θα αναγκάσουν την Γερμανία να «κοντύνει» και να εγκαταλείψει τα σχέδιά της για κυριαρχία στην Ευρώπη.

Μια από τις πρώτες αντιστασιακές δυνάμεις είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ και με αυτή την έννοια, αλλά και με την έννοια της εσωτερικής σταθερότητας στην Ελλάδα που μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εξασφαλίσει αυτή την κρίσιμη περίοδο, μάλλον έχει βάση η φημολογία πως οι ΗΠΑ θέλουν άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Πέτρος Χασάπης


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα