Η μυστική δράση της ΕΥΠ και η εγκληματική συμπεριφορά Σημίτη στα Ίμια. Μέχρις ενός εξοντώθηκαν οι Τούρκοι κομάντος.

11:52 27/6/2012 - Πηγή: Olympia
Έχει μεγάλη σημασία, ειδικά τώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη βρώμικα παιχνίδια πλαστογραφίας με απώτερο σκοπό να απαξιώσουν την υπηρεσία Εθνικής σημασίας για μικροκομματική (;) προπαγάνδα.

Διαβάστε επίσης: Αποκάλυψη: Η ομιλία ενός νεκρού που θα άλλαζε την ιστορία και ένας όρκος “τιμής” που κάλυψε την ιστορική ατιμία.

Πώς χάθηκαν οι Τούρκοι κομάντος που αποβιβάστηκαν στα ΊμιαΕΥΠ – Η μυστική δράση των Ελλήνων κατασκόπωνΗ ιστορία των Ιμίων είναι γνωστή σε όλους. Επίσης γνωστό είναι και το ότι όλοι οι τούρκοι
κομάντος που “πάτησαν” στα Ίμια, κατέληξαν νεκροί. Έχουν γραφτεί πάρα πολλές εκδοχές για τους παράξενους θανάτους των τούρκων καταδρομέων και πρέπει να σημειωθεί πως οι περισσότερες προσεγγίσεις ξεφεύγουν στην δημιουργία μύθων. Πολύ λίγοι γνωρίζουν (τόσο στην Τουρκία όσο και άλλες πιθανά εμπλεκόμενες χώρες) τι πραγματικά συνέβη στην τουρκική καταδρομική ομάδα και είναι απολύτως βέβαιο πως δεν πρόκειται να μιλήσουν σε κανέναν.

Το κείμενο που ακολουθεί γράφτηκε από τον Όμηρο Φωτιάδη, γεωπολιτικό αναλυτή και αποτελεί την ορθότερη προσέγγιση που υπήρξε για το θέμα των αιφνίδιων θανάτων των τούρκων καταδρομέων και αξίζει να το διαβάσουμε με πολύ μεγάλη προσοχή, αφού ο συντάκτης του δεν προσπάθησε να συγκεντρώσει “νούμερα τηλεθέασης”.

Γράφει ο Όμηρος Φωτιάδης

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ – ΙΜΙΑ 1996

Ενώ η ένταση και η κρίση μεταξύ της Ελλάδα και της Τουρκίας κορυφώνονταν, και ο Ελληνικός Στόλος ελάμβανε θέσεις μάχης στο Αιγαίο, Μονάδες του Στρατού βρίσκονταν κυριολεκτικά με το δάχτυλο στην σκανδάλη, ο τότε Αρχηγός της ΕΥΠ, Ναύαρχος κ. Βασιλικόπουλος, ζήτησε ακρόαση από τον τότε πρωθυπουργό, κ. Κ. Σημίτη, μια μέρα πριν την αποβίβαση των Τούρκων στρατιωτών στα Ίμια. Ούτε κάθισμα δεν πρόσφεραν στον κ. Βασιλικόπουλο κατά την διάρκεια της αναμονής του… ο Κ. Σημίτης απαξίωσε να δεχθεί τον Αρχηγό της ΕΥΠ. Ο Βασιλικόπουλος εκλιπαρεί να δει έστω κάποιον Υπουργό, καθώς τα ζητήματα που θέλει να θέσει είναι επείγοντα και υψίστης σημασίας…

Γιατί επέμενε ο κ. Βασιλικόπουλος τόσο έντονα να δει τον Σημίτη;

Η ΕΥΠ από μήνες πριν ήξερε με κάθε λεπτομέρεια τις κινήσεις και τα σχέδια των Τούρκων και είχε ενημερώσει τα αρμόδια όργανα της κυβέρνησης. Με το ξέσπασμα ης κρίσης, η ΕΥΠ κινητοποίησε κατάλληλα δεκάδες πράκτορές της στο εσωτερικό της Τουρκίας. Ακόμη και μέσα στα άδυτα του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου Στρατού. Γνωρίζαμε κάθε λεπτομέρεια, κάθε κίνηση των Τούρκων. Η ΕΥΠ κατάφερε και υπέκλεψε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ υψηλόβαθμων Τούρκων στρατιωτικών, στην οποία δίνονταν εντολή να μεταφερθεί ομάδα κρούσης Τούρκων κομάντος από την Κωνσταντινούπολη για να καταλάβει μια από τις νησίδες των Ιμίων.

Υπήρχε όλος ο χρόνος, να αποφύγει η Ελλάδα την ταπείνωση και τα μελλοντικά σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει μέχρι σήμερα. Απλά πράγματα… η μία νησίδα των Ιμίων ήταν αφύλαχτη. Οι Τούρκοι το γνώριζαν και την κατέλαβαν με μια επιχείρηση «αποβίβασης» η οποία ήταν για γέλια. Εάν άκουγαν τον κ. Βασιλικόπουλο, οι Τούρκοι ποτέ δεν θα πατούσαν στα Ίμια. Δ

Keywords
Τυχαία Θέματα