«Η Νέα Κυβέρνηση» και ποιοί την απαρτίζουν

22:07 7/5/2012 - Πηγή: Olympia


Του Γιώργου Κακαρελίδη
Καθηγητού Εφαρμογών στην Επιχ. Ερευνα & Στατιστική τού ΤΕΙ Πατρών
[email protected]

Αν δεί κανείς, που έχει δουλέψει βεβαίως στην ζωή του, το σχήμα διακυβέρνησης τού κράτους (και τών διαφόρων οργανισμών και ΝΠΔΔ) θα φρίξει από την :

α) Διϋπουργική επικάλυψη στόχων, αρμοδιοτήτων και αντικειμένων σε τέτοια έκταση, ώστε η φράση ‘συναρμόδιοι υπουργοί

΄να είναι το ανέκδοτο τής χρονιάς.
β) μηδενική εστίαση σε στόχο ή αντικείμενο με αποτέλεσμα όλοι να ασχολούνται με όλα δηλαδή τίποτε ορθά.
γ) Κανένα επιμερισμό δικαιώματος αποφάσεων με αποτέλεσμα οι κατώτερες βαθμίδες να διαβιβάζουν απλώς τα πάντα στις ανώτερες και
δ) από τους εκατοντάδες χιλιάδες νόμους, ΠΔ, ΥΑ, εγκυκλιους, κανονισμούς κτλ, εν
πολλοίς αλληλοσυγκρουόμενοι.

Ετσι τελικός αρμόδιος είναι ο …. Υπουργός ή ο Πρόεδρος τού Οργανισμού. Με αποτέλεσμα η τεχνοδομή να μην αποφασίζει αλλά στην καλύτερη περίπτωση να ..εισηγείται και ο Υπουργός ή ο Πρόεδρος και ολόκληρα Δ.Σ. αντί να επιμερίζουν τις λήψεις αποφάσεων (τα στρατηγικά τής μιας βαθμίδος τακτικά τής άλλης) και να εστιάζουν στρατηγικά, ασχολούνται με την προμήθεια ….χαρτιού υγείας και άλλες παρόμοιας υψηλής διανοητικής απαίτησης καταστάσεις. Και μετά φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι για την γραφειοκρατία. Ελεος. Απορώ πώς επιβίωσε το κράτος, άν όχι βασιζόμενο στις απεγνωσμένες και φιλότιμες προσπάθειες αφανών μικρομεσαίων υπαλλήλων.

Επόμενο βεβαίως, ότι με τις συναρμοδιότητες και την πολυνομία δεν υπάρχει περίπτωση να γίνεται εγκαίρως κάτι ή να ολοκληρώνεται τίποτε.

Με βάση τα ανωτέρω και όσα σε προηγούμενα αναφέρθηκα παρουσιάζω το σκεπτικό, το νέο κυβερνητικό σχήμα και τα μέλη τής νέας κυβέρνησης (όχι φυσικά ως …πρωθυπουργός), ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα τών εκλογών και ανεξάρτητα από τίτλους τών επιμέρους μελών:

Υπουργείο (3ον) ) – Οικονομίας & Παραγωγής: Η επιβίωση μας ως λαού και κράτους εξαρτάται από την παραγωγή μας και από τον τρόπο διανομής. Ολο το αντικείμενο παραγωγής, παραγωγών, αλλά και -σημαντικό εξ ίσου, διανομής, αποτελεί αντικείμενο τού Υπουργείου αυτού. Στο οποίο συγχωνεύονται όλες οι Υπηρεσίες που αφορούν όλο το κύκλωμα με τους 3 παραγωγικούς τομείς τής Οικονομίας καθώς και αυτούς τούτους τούς παραγωγούς και εργαζομένους. Η εργασία τών οποίων καθώς και η ασφάλιση και υγεία εντάσσονται στο Υπουργείο Οικονομίας. Που αποκτά και την ουσιαστική αρχαιοελληνική (να μην ξεχνιόμαστε) έννοια η λέξη. Το Υπουργείο συντονίζει επίσης την σύνολη παραγωγή και την προώθηση διεθνώς τών προϊόντων που φτιάχνουμε. Και σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, θα εξυπηρετούμε Μονον αυτούς που τα αγοράζουν , δηλαδή τούς πελάτες μας, εμπορικά και, ιδιαίτερα, Πολιτικά. Τα ναρκωτικά ως ιδιαίτερο ‘παραγωγικό’ αντικείμενο, θεωρούνται οιονεί ‘κρατικό μονοπώλιο’ μηδενικής τιμής πώλησης, παρασκευάζοντια και παρέχονται δωρεάν μόνο σε καταγεγραμμένους χρήστες, από τα Νοσοκομεία και στα Νοσοκομεία, με στόχο την σταδιακή απεξάρτηση. Αίροντας το οικονομικό κέρδος και την

Keywords
Τυχαία Θέματα