Η πρώτη διαδικτυακή συνέντευξη του Λουκά Παπαδήμου!

καλημέρα από τον Κωτσαρίκο!

καλημέρες στον Πόρτα-Πόρτα.  να του πείτε ότι κατέθεσα το ερώτημα για το psi αλλά φυσικά δεν απάντησε!

Ο Κωτσαρίκος, μέσα από τις προγραμματικές δηλώσεις του κ. Παπαδήμου σας μεταφέρει την πρώτη του συνέντευξη.

Από όσα ακούσαμε και μετά διαβάσαμε αυτό που καταλάβαμε είναι ένα: Ο πρωθυπουργός μπορεί να άλλαξε, αλλά ο άνθρωπος που γράφει τους λόγους του πρωθυπουργού, παραμένει ο ίδιος!

- Καλημέρα σας…

«Κύριε

Πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων, κυρίες και κύριοι Βουλευτές,

- Κωτσαρίκος, είναι αρκετό…

η απόφαση των Αρχηγών των τριών κομμάτων που υποστηρίζουν την παρούσα Κυβέρνηση και μετέχουν στη σύνθεσή της, όπως αυτή η απόφαση αποτυπώθηκε στις διαβουλεύσεις υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αποτελεί σημαντικό βήμα συναίνεσης και συνεννόησης για τη σωτηρία της χώρας. Μετά από μία μακρά και δύσκολη περίοδο αμφισβητήσεων, εντάσεων και αβεβαιοτήτων, η συμφωνία των τριών κομμάτων, ΠΑΣΟΚ, Νέας Δημοκρατίας και ΛΑΟΣ, να συγκροτηθεί Κυβέρνηση συνεργασίας με σαφή σκοπό και συγκεκριμένη εντολή, έχει ιδιαίτερη σημασία για την επίτευξη βασικών εθνικών στόχων. Δημιουργεί προϋποθέσεις για την αποκατάσταση της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας, την ενδυνάμωση της κοινωνικής και εθνικής συνοχής, την εκπλήρωση των ανειλημμένων υποχρεώσεων της Ελλάδας που αποσκοπούν στην υπέρβαση της κρίσης και στη διάσωση της οικονομίας.

- Πρέπει να είναι μεγάλη τιμή για εσάς να βρίσκεστε στο τιμόνι της χώρας σε αυτή την περίοδο.

Έχω πλήρη συνείδηση της τιμής που μού γίνεται, αλλά και της ευθύνης που επωμίζομαι. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης, καθώς και τους Προέδρους των τριών κομμάτων που τη στηρίζουν, για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου.

- Μιλήσατε για ευθύνη που αναλαμβάνετε. Το ίδιο μας είχε πει και ο ΓΑΠ. Μάλιστα μας εκβίαζε πάντα με την έξοδό μας από το ευρώ. Φανταζόμαστε ότι εσείς θα έχετε μια διαφορετική αντιμετώπιση στο θέμα.

Η νέα Κυβέρνηση συνεργασίας κι εγώ προσωπικά αναλαμβάνουμε την ευθύνη αυτή την κρίσιμη στιγμή γιατί διακυβεύεται η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, γιατί με την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη διασφαλίζεται η νομισματική σταθερότητα, εδραιώνονται πρόσφορες συνθήκες για βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και ενισχύεται η κοινωνική δικαιοσύνη, γιατί οι νέοι πρέπει να έχουν την ευκαιρία να ζήσουν και να ευημερήσουν στον τόπο τους, μέσα σ’ ένα περιβάλλον σταθερότητας, ευνοϊκών προοπτικών απασχόλησης και ισονομίας και τέλος γιατί πιστεύουμε ότι ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

- Μάλιστα. Άρα για τους νέους αναλαμβάνετε την ευθύνη. Φανταζόμαστε με το ‘νέους’ να εννοείτε τους 20 άρηδες και 30 άρηδες και όχι τα παιδιά τους. Τέλος πάντων, μπορούμε να το πετύχουμε αυτό? Μπορούμε να μείνουμε στην ευρωζώνη?

Μπορούμε να επιτύχουμε με την αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών λαών και των διεθνών οργανισμών που εμπιστεύονται την προσπάθειά μας, όπως αποδεικνύεται από το χρηματοδοτικό «πακέτο» στήριξης και την τεχνική βο

Keywords
Τυχαία Θέματα