Η ΣΥΡΙΑ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ «ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

07:46 18/8/2012 - Πηγή: Olympia

Ανακοίνωση του ΔΗΚΚΙ, της ΕΔΗΚ, των Οικολόγων Ριζοσπαστών, της Σοσιαλιστικής Ανασύνθεσης και ανένταχτων του σοσιαλιστικού χώρου

Μετά την επέμβαση στην Λιβύη ήρθε η σειρά της Συρίας όπου είναι ορατό με γυμνό μάτι ότι η αποσταθεροποίησή της θα πυροδοτήσει ένα ντόμινο αποσταθεροποίησης σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή με απροσδιόριστες συνέπειες στην διατήρηση της ειρήνης,

των συνόρων και της υπόστασης των εθνών -κρατών όπως τα
γνωρίσαμε στον 20ο αιώνα.
Τα εκφυλισμένα από καιρό αυταρχικά, αντιλαϊκά Αραβικά καθεστώτα αξιοποιούνται επιλεκτικά ως «ακλόνητο» πολιτικό άλλοθι για μια γιγαντιαία στρατιωτική επέμβαση και ευρύτερη ανάφλεξη από τις ΗΠΑ – Ισραήλ και όχι μόνο.
Ο Ταγίπ Ερντογάν καταγγέλλει δριμύτατα τη Συρία και το Ιράν ως υπεύθυνους για τις συνεχείς επιθέσεις Κούρδων ανταρτών σε πόλεις, στρατόπεδα και φυλάκια στο έδαφος της Τουρκίας θέτοντας έτσι επίσημα υποψηφιότητα στο ξαναμοίρασα της περιοχής! Η μετάβαση της Χίλαρι Κλίντον στην Άγκυρα στις 11 Αυγούστου πιστοποιεί πόσο βαθιά είναι αναμειγμένη η Τουρκία στα τυχοδιωκτικά σχέδια των ΗΠΑ και στον Συριακό εμφύλιο που μαίνεται. Έχει μεγάλη σημασία για την προοπτική του αγώνα και στη χώρα μας:

-Να αντισταθούμε στην ιμπεριαλιστική-νεοταξική επέμβαση, στην επιβουλή ΗΠΑ – Ισραήλ-Τουρκίας κατά του λαού της Συρίας και στη ρευστοποίηση της περιοχής μας. Κάθε ανοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σημαίνει υποταγή μας στο «δίκαιο του ισχυρού». Σημαίνει ταυτόχρονα και την παραίτησή μας από τον αγώνα κατά της Πτώχευσης και της Χρεοκοπίας στην οποία σύρεται η χώρα και ο λαός μας!

Ο πόλεμος χρησιμοποιείται και πάλι ως «ανάσα» για τα αδιέξοδα των οικονομικών κέντρων της Δύσης. Έν΄ όψει της Μεγάλης Κρίσης ο ιμπεριαλισμός χρησιμοποιεί τη στρατιωτική βία και το κουρέλιασμα του διεθνούς δικαίου όσο ποτέ. Το «δίκαιο του ισχυρού» λειτουργεί ωμά για την ενοποίηση του δυτικού κόσμου και τη νέα «προς Ανατολάς επέκτασή του».
Το ανοικτό στοίχημα ΗΠΑ – Ισραήλ για πόλεμο εναντίον του Ιράν, η διατήρηση του Ιράκ υπό το καθεστώς μιας μεταμοντέρνας κατοχής, ο εξορισμός της Ρωσίας από την Αν. Μεσόγειο και η ποινικοποίηση κάθε συμμαχίας μαζί της και όλη η προετοιμασία περικύκλωσης της Κίνας συνιστούν τώρα επείγουσα προτεραιότητα για τη Δύση.

-Η κρίση των Αραβικών καθεστώτων αξιοποιείται για να κλιμακωθεί η ανακοπείσα από τη στρατιωτική ήττα του Ισραήλ στο Λίβανο το 2006 εκτύλιξη του σχεδίου μιας, υπό το Ισραήλ «Μεγάλης Μέσης Ανατολής». Σχεδίου το οποίο πρωτοεμφανίσθηκε μετά την κήρυξη του «προληπτικού πολέμου» από τη Νέα Τάξη το 2001 με αφορμή τους «δίδυμους πύργους» και σκοπό να λειτουργήσει ως «πολιορκητικός κριός» και ως υπόστρωμα της νεοφιλελεύθερης Παγκοσμιοποίησης.
-Διόλου τυχαία, η κλιμάκωση αυτή συναπαντάται με την πλήρη εκτράχυνση του νεοφιλελεύθερου χαρακτήρα της Ε. Ένωσης που επιταχύνει την εκκαθάριση των χωρών και των λαών του Ευρωπαϊκού Νότου με πρώτο θύμα τον Ελλάδα. Κάθε υποψία δικαιοπρακτικής λειτουργίας της Ε.Ε. καταλύεται…
Η κρίση χρη

Keywords
Τυχαία Θέματα