Η ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

17:32 24/5/2012 - Πηγή: Olympia
Οι εκπρόσωποι του κατεστημένου, θεωρούν μικροπρεπές και λαϊκιστικό να ομιλούμε για τους Έλληνες και δήθεν σοβαρό και αξιοσέβαστο να μιλούμε αόριστα για την Ελλάδα.
Η μικροοικονομία που αφορά τον πολίτη και την καθημερινότητα του είναι ανάξια συζητήσεως στα «μεγάλα κανάλια της διαπλοκής», ενώ η μακροοικονομία που αφορά το υπό κατάρρευση ελληνικό κράτος και τις τοκογλυφικές τράπεζες, αποτελεί αντικείμενο υψηλής πολιτικής, άξιο να καταπιαστούν με αυτό
όλα τα καλοζωισμένα πολιτικά στελέχη της μεταπολίτευσης που μας αποχαιρετά.

Να τους πούμε λοιπόν ένα ΝΕΟ υψηλής πολιτικής! Τα μακροοικονομικά μεγέθη της Ελλάδος είναι, μετά την τριετή εφαρμογή του πρωτοφανούς οικονομικού συγγράμματος που ονομάζεται Μνημόνιο, σε δραματικό σημείο που όμοιο του δεν έχει ξαναυπάρξει σε καμία ευρωπαϊκή χώρα τα τελευταία 50 χρόνια – τουλάχιστον.
Για του λόγου το αληθές, σας παραθέτω απόσπασμα, από το άρθρο του οικονομολόγου, Βασίλη Βιλιάρδου με τίτλο Η ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ:
«Η Ισλανδία, στο ξεκίνημα της κρίσης (2008), είχε δημόσιο χρέος στο 130% του ΑΕΠ (μετά τη ραγδαία υποτίμηση) και χρέος τραπεζών στο 1.000% του ΑΕΠ – ενώ φυσικά είχε χάσει την πρόσβαση στις αγορές χρηματοδότησης. Τρία χρόνια αργότερα (2011), η χώρα επανήλθε στην ανάπτυξη, μείωσε το δημόσιο χρέος της στο 100% του ΑΕΠ, καθώς επίσης το τραπεζικό στο 200% του ΑΕΠ, διαγράφοντας μέρος των χρεών των νοικοκυριών – ενώ η ανεργία περιορίσθηκε στο 7% και επέστρεψε στις αγορές.

Η Ελλάδα αντίστοιχα, στο ξεκίνημα της κρίσης (2009), είχε δημόσιο χρέος στο 120% του ΑΕΠ, χρέος τραπεζών στο 23% και ανεργία στο 9% – επίσης, το τρίτο χαμηλότερο συνολικό χρέος στις χώρες του ΟΟΣΑ.

Τρία χρόνια αργότερα, το δημόσιο χρέος έφτασε στο 170%, οι τράπεζες ουσιαστικά χρεοκόπησαν παρά το μηδαμινό χρέος τους, λόγω της κατοχής ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, η ανεργία εκτοξεύθηκε στο 21%, η ύφεση στο -7% και η Βουλή μετέτρεψε το σύνολο του χρέους σε ενυπόθηκο – παραδίδοντας την εθνική μας κυριαρχία και μετατρέποντας την πατρίδα μας σε προτεκτοράτο των Βρυξελλών.

Μετά τη διαγραφή χρέους (PSI), το νέο δανεισμό για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, καθώς επίσης τα ελλείμματα του προϋπολογισμού (2012), το δημόσιο χρέος θα «μειωθεί» στο 155% του ΑΕΠ – συνεχίζοντας να είναι κατά πολύ υψηλότερο από το 2009 και φυσικά μη βιώσιμο, παρά το ότι η Ελλάδα οδηγήθηκε εγκληματικά στη χρεοκοπία (χωρίς να ξεχνάμε τις τεράστιες ζημίες των ασφαλιστικών ταμείων, Πανεπιστημίων, ιδιωτών κλπ. από τη διαγραφή).

Το μνημόνιο ήταν πράγματι ένα φάρμακο για την οικονομία – όπως ισχυρίζονται η κυβέρνηση, το ΔΝΤ και οι υπόλοιποι υπερασπιστές του. Ένα φάρμακο όμως δραστικό και δηλητηριώδες, το οποίο σκοτώνει, αργά αλλά σταθερά, αυτόν που θα υποχρεωθεί να το δοκιμάσει – μία δολοφονία εκ προμελέτης, στην περίπτωση της Ελλάδας, η οποία δεν φανταζόμαστε ότι θα μείνει ατιμώρητη.»

Και όλα αυτά, ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ, κατόπιν της υλοποίησης του τριετούς μνημονιακού προγράμματος το οποίο θα μας έβγαζε από την κρίση και θα μας οδηγούσε στην ανά

Keywords
Τυχαία Θέματα