Ιταλικό δημοσίευμα αφήνει υπόνοιες ότι Μόντι και Moody’s συνεργάστηκαν για να βγάλουν “νοκ αουτ” τον Μπερλουσκόνι!

06:42 6/6/2012 - Πηγή: Olympia

Δημοσίευμα της κεντροδεξιάς εφημερίδας «Λίμπερο» αναφέρει ότι υπάρχουν υποψίες για το πως “αποχώρησε” ο Σιλβιο Μπερλουσκόνι από πρωθυπουργός της Ιταλίας, εμπλέκοντας τον Μάριο Μόντι και τη Moody’s, αφήνοντας να εννοηθεί ότι συνεργάστηκαν για έναν κοινό στόχο…

Η ιταλική Προεδρία έβγαλε ανακοίνωση για το θέμα διαψεύδοντας φυσικά ότι πίσω από τον οίκο κρυφτηκε ο Μόντι και ότι μαζί “καθαιρεσαν” τον Μπερλουσκόνι, ο οποίος σημειωτέον είχε καθίσει στο σκαμνί τη Moody’s, ενώ είχε δώσει εντολή

να μπει η αστυνομία στα γραφεία της εταιρίας στην Ιταλία…

Προφανώς, κάτι θα υποψιαζοταν… Ωστόσο, στην ανακοίνωση επιβεβαιώνεται επισήμως, οτι οι Μόντι και Moody’s δεν είναι ..άγνωστοι μεταξύ τους!

«Ο Μάριο Μόντι δεν πήρε ποτέ μέρος σε αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας εκ μέρους του οίκου Μοody’s», αναφέρεται η ιταλική προεδρία.

«Ως γνωστόν, όπως επιβεβαιώθηκε και δημοσίως κατά το παρελθόν, ο καθηγητής Μάριο Μόντι από το Ιούλιο του 2005 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2009, ήταν μέλος του Ανώτερου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, Senior European Advisory Council του Μοοdys, περίοδος κατά την οποία χρημάτισε πρόεδρος του πανεπιστημίου Μποκόνι. (…) Το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων επέφερε τη συμμετοχή του σε δυο με τρεις συνεδριάσεις το χρόνο, με ανταλλαγές απόψεων επί της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και της οικονομικής πολιτικής. Όχι την αξιολόγηση -ούτε καν την έμμεση- εταιριών και κρατών, σε ό,τι αφορά την πιστοληπτική τους ικανότητα».

Μα γίνονται αυτά τα πράγματα;


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα