Και ξαφνικά…. Βρήκαν συνολική λύση για την Ευρωζώνη;

11:03 4/6/2012 - Πηγή: Olympia

Ένα «συνολικό σχέδιο» για την έξοδο της ευρωζώνης από την κρίση προετοιμάζουν οι επικεφαλής των τεσσάρων κορυφαίων ευρωπαϊκών θεσμών.

Πρόκειται για τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Το σχέδιο αυτό θα υποβληθεί στο Ευρωπαϊκό συμβούλιο στο τέλος του τρέχοντος μηνός», αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα «Welt am Sonntag».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ανάμεσα στις προτάσεις που εξετάζουν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι είναι η ενίσχυση των εξουσιών των θεσμών της ΕΕ, έναντι της κατάρτισης των εθνικών προϋπολογισμών, η δημιουργία πανευρωπαϊκής εποπτικής Αρχής για τις τράπεζες, με πρωτόγνωρες εξουσίες, η εναρμόνιση των εθνικών φορολογικών πολιτικών, σε επίπεδο ευρωπαϊκό, καθώς και της εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής για την ασφάλεια της ευρωζώνης.

Επίσης, υπάρχει επεξεργασία σειράς προτάσεων, για τον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης.

Πιθανή η Grexit

Παράλληλα, η γερμανική εφημερίδα σε άλλο δημοσίευμά της αναφέρει ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη περνάει σιγά-σιγά από το πεδίο των πιθανοτήτων σε αυτό της βεβαιότητας.

«Όλος ο κόσμος καταστρώνει σχέδια έκτακτης ανάγκης για μια πιθανή κατάρρευση του ευρώ», γράφει η εφημερίδα.

Ανάμεσα στα άλλα, τονίζει ότι οι τουρίστες που θα επισκεφθούν τη νότια Ευρώπη το καλοκαίρι, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για καταστάσεις ανάλογες της Αραβικής Άνοιξης, εννοώντας τόσο κοινωνικές αναταραχές όσο και αιφνίδιες «ανωμαλίες» στις νομισματικές ισοτιμίες.
Newsbomb.gr


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα