ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΚΟΜΑ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΛΙΑΤΣΟΥ!..

Κείμενο – Φωτογραφίες Δημήτρης ΚραουνάκηςΠολλές φορές έχω γράψει για «κάποιους» που τα τελευταία χρόνια προσπάθησαν και κατάφεραν να καταστρέψουν μια ολόκληρη αστική γειτονιά – την γειτονιά που γεννήθηκα και εξακολουθώ να ζω – την Πλατεία Κολιάτσου μετατρέποντας την σε γκέτο παράνομων αλλοδαπών.. «Κάποιοι» που έσπρωξαν τους Ελληνες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, μια και δεν μπορούσαν να ζήσουν κάτω από τις συνθήκες που «επέβαλαν» με τον τρόπο ζωής και συμπεριφοράς τους οι παράνομοι αλλοδαποί..Εγκαταλελειμμένοι οι παλιοί κάτοικοι της περιοχής από το Κράτος, που δεν έκανε τίποτα για να επιβάλει
την τάξη, από την αδιαφορία του Δήμου που άφησε την περιοχή στην.. κακή τύχη της και ασχολείται μόνο με την Ομόνοια και την.. Τεχνόπολη [!], χτυπημένοι από την οικονομική κρίση που μας έφεραν ντόπια και ξένα συμφέροντα, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή και το χειρότερο οι ίδιοι να καταστρέψουν την περιουσία τους, ενοικιάζοντας τα σπίτια τους σε αλλοδαπούς για μερικά ευρώ που τελικά δεν εισπράττουν μια και οι περισσότεροι αφού πρώτα καταστρέψουν τα σπίτια – στα οποία μένουν κατά δεκάδες – αφήνοντας απλήρωτους ιδιοκτήτες και λογαριασμούς, φεύγουν νύχτα για να βρουν το επόμενο θύμα τους…Παρ όλα αυτά κάποιοι επιμένουν να δουλεύουν στην περιοχή όπως ο φίλος μου ο Βασίλης που σχεδόν δέκα πέντε χρόνια έχει το μπαράκι του στην οδό Πατησίων 247Ένα μικρό χώρο – όπως τα παλιά στέκια των φοιτητικών μας χρόνων - που παρ όλη την κρίση εξακολουθεί να κρατά ανοιχτό, φροντίζοντας ο ίδιος τους Ελληνες φίλους-πελάτες του, πάντα με κέφι και μια χαρούμενη, αισιόδοξη διάθεση και ας έχει και ο ίδιος τα προσωπικά του προβλήματα..Το τελευταίο διάστημα το μικρό μπαράκι του Βασίλη φιλοξενεί σημαντικά νεανικά μουσικά σχήματα και μάλιστα με πολύ χαμηλές τιμές. [6-7 ευρώ]Πριν λίγες μέρες βρέθηκα εκεί και είχα την τύχη να ακούσω δυο καλλιτέχνες- που δεν ήξερα – τον Γιάννη Μιχαήλ [πλήκτρα και φωνή] και την Μαίρη Αθανασίου. Ωραίες φωνές, πλούσιο ρεπερτόριο από το ροκ, το έντεχνο ως το καλό παλιό λαϊκό.. Μαζί τους κάποια στιγμή – η έκπληξη της βραδιάς – η Λαμπρινή η γυναίκα του Βασίλη να τραγουδά και ας βρίσκεται στον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης της!. Ηταν υπέροχη! Όπως υπέροχη ήταν όλη η βραδιά στο μπαράκι του Βασίλη που συνεχίζει στο ζεστό και φιλόξενο χώρο του, σε μια αφιλόξενη πλέον γωνιά της Αθήνας.O ΓιάννηςΟ Γιάννης Μιχαήλ γεννήθηκε στην Κέρκυρα και μεγάλωσε σε ένα καθαρά μουσικό περιβάλλον . Άρχισε πιάνο σε ηλικία 5 ετών και φοίτησε στο Ωδείο Κέρκυρας όπου και τελείωσε Θεωρητικά και Αρμονία. Σε ηλικία 14 ήρθε στην Αθήνα όπου και συνέχισε τις σπουδές του στο Πειραϊκό Ωδείο. Μέχρι την ηλικία των 18 και με ιδιαίτερα μαθήματα από καθηγητή του BERKELEY της Καλιφόρνια μπήκε στον κόσμο της μουσικής τεχνολογίας.
Στα 19 πήρε υποτροφία στο The Academy of Contemporary Music στην Μεγ. Βρετανία όπου και φοίτησε στα τμήματα Keyboard School, Audio Production School, Audio ProductionSchool,MusicBusinessSchool.
Άρχισε να γράφει μουσική και τραγούδια από 6 ετών και ξεκίνησε να παίζει με μουσικά σύνολα και μπάντες από τα 17. Έχει συνεργαστεί με τον Χρ. Νικολόπουλο, Θ. Πολυκανδριώτη, Σοφία Βόσσου, Δάκη κλπ.Έχει γράψει μουσική για διαφημίσεις σε τηλεόραση και ραδιόφωνο καθώς και για θεατρικές παραστάσεις. Για περισσότερο από 20 χρόνια κάνει ενορχηστρώσεις σε παραγωγές δίσκων και συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρίες και εταιρίες τηλεοπτικών παραγωγών.Το πρώτο του τραγούδι σαν ερμηνευτής- που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό- λέγεται «Σε θυμήθηκα» σε στίχους και μουσική του Λεωνίδα Καρύδη, ενώ βρίσκεται στην προετοιμασία ενός ολοκληρωμένου album.Διδάσκει φωνητική και μουσική παιδεία στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής «Taboula Rasa»Και η Μαίρη..Η Μαίρη Αθανασίου ασχολείται με την μουσική από μικρή ηλικία αφού τελείωσε μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο…Αποφοίτησε από την Δραματική σχολή Αθηνών «Γιώργου Θεοδοσιάδη» το 2000.Αγαπά τόσο την μουσική, όσο και το θέατρο και ασχολείται την τελευταία δεκαετία και με τα δύο. Τραγουδά τα πάντα, από ξένο ρεπερτόριο, pop, παλιό λαικό κάνοντας πολλές εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές, ενώ ταυτόχρονα εμφανίζεται και στο θέατρο – ιδιαίτερη αγάπη της το μιούζικαλ. Αυτό τον χειμώνα και για δεύτερη χρονιά, παίζει και τραγουδά στο θέατρο «Ρένα Βλαχοπούλου» στο Αιγάλεω στο παιδικό μιούζικαλ του Παναγιώτη Καποδίστρια « Η ακρίδα που δεν μπορούσε να πει το ρο..»Ο Γιάννης Μιχαήλ και η Μαίρη Αθανασίου θα περιμένουν τους φίλους τους την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου από τις 10 το βράδυ και μετά στο στέκι του Βασίλη στην Πλατεία Κολιάτσου, μ ένα τρίωρο πρόγραμμα για όλα τα γούστα!.
Keywords
Αναζητήσεις
θεσεις εργασιας κολιατσου, vasilis koliatsos se porno video
Τυχαία Θέματα