ΚΑΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΥΑ ΣΤΟ ΑΛΤΕΡ

Είμαι δημοσιογράφος και πριν από 5,5 χρόνια έφυγα από το ΣΤΑΡ το κανάλι  στο οποίο δούλευα και πήγα στο ΑΛΤΕΡ. Η μεταγραφή ήταν καλή, τα χρήματα καλά και το καλύτερο ήταν ότι θα έκανα αυτό που με ενδιέφερε , προσλήφθηκα ως κειμενογράφος, δηλαδή θα έγραφα κείμενα για εκπομπές. Οι ώρες που δούλευα ήταν βάρβαρες, από τις 8 το πρωί μέχρι το 8 το βράδυ , ρεπό είχα μόλις 2 το μήνα, δούλευα  Σαββατοκύριακα, ώρες ατελείωτες, πληρωνόμουν όμως  κανονικά και δεν

είχε περάσει ποτέ από το μυαλό μου τότε ότι κάτι πήγαινε στραβά στο συγκεκριμένο «μαγαζί».

Άλλωστε πριν φύγω από το ΣΤΑΡ ένα κανάλι  το οποίο θεωρούταν υγιές, από οικονομικής πλευράς , είχα κάνει το ρεπορτάζ μου για το ΑΛΤΕΡ. Είχα μιλήσει με συναδέλφους και μου είχαν πει τα καλύτερα, κανείς δεν είχε ενδοιασμό στην πιάτσα μας , πριν από μόλις 5,5 χρόνια  ότι το ΑΛΤΕΡ ήταν καλό μαγαζί. Οι απολύσεις που έκανε ήταν ελάχιστες, οι συνθήκες όχι ιδανικές αλλά δεν υπάρχει και δουλειά με ιδανικές συνθήκες, και όλοι έλεγαν πως στο ΑΛΤΕΡ λεφτά υπήρχαν. Κι αυτό φαινόταν. Από τις εγκαταστάσεις, τα κτίρια, τα μηχανήματα, όλα ήταν τελευταίας τεχνολογίας κι όλα ήταν αυτό που λέμε πλούσια. Πολλά στούντιο, πολλά μοντάζ, πολλές κάμερες, πολλά κοντρόλ, πολύς κόσμος που δούλευε στο συγκεκριμένο κανάλι. Πολλές οικογένειες που έτρωγαν ψωμί από το συγκεκριμένο κανάλι.

Εγώ ήμουν από εκείνους που δούλευαν ατέλειωτες ώρες στον υπολογιστή γράφοντας και ξαναγράφοντας κείμενα , ερωτήσεις,  ψάχνοντας πληροφορίες  για τους καλεσμένους για τους οποίους ήμουν υπεύθυνη, εν πάση περιπτώσει αύτη ήταν η δουλειά μου.  Όμως είχα επαφή, γνώρισα πολύ κόσμο στο ΑΛΤΕΡ. Παιδιά που ήξερα από πριν και πάρα πολλούς συναδέλφους που τους γνώρισα εκεί. Μοντέρ, τεχνικούς στο κοντρόλ, οπερατέρ, ηχολήπτες, σκηνοθέτες, ανθρώπους που δούλευαν στο πολύπαθο τμήμα της παραγωγής, και φυσικά κι άλλους δημοσιογράφους. Συναδέλφους μου.

οι περισσότεροι από εμάς δουλεύαμε πολύ, δουλεύαμε ώρες κι ήταν εντυπωσιακό τουλάχιστον για μένα , το γεγονός ότι στο ΑΛΤΕΡ ότι ζητούσαμε σαν εκπομπή, σε επίπεδο γυρισμάτων, παραγωγής, γινόταν αμέσως. Άσχετα με  το πόσο κόστιζε. Κανείς ποτέ δε μας είπε να προσέξουμε, να μην χρεώνουμε το κανάλι γιατί υπήρχε πρόβλημα. Πριν από 2,5 χρόνια ουσιαστικά, για τους μη γνωρίζοντες, άρχισε να σκάει το θέμα του ΑΛΤΕΡ. Στις πρώτες απολύσεις που έγιναν απολύθηκα κι εγώ,  για άσχετους λόγους.  Δηλαδή για να μην παρεξηγηθώ, και για να καταλαβαινόμαστε, είχα γεννήσει το πρώτο μου παιδί, είχε κλείσει τον πρώτο χρόνο της ζωής του οπότε κι είχα ένα σχετικά μειωμένο ωράριο, κι όταν τέθηκε το ζήτημα επιστροφής μου στο ωράριο 8 το πρωί με 8 το βράδυ απλά πλέον δεν μπορούσα να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις του καναλιού και μέση λύση με την διεύθυνση δεν μπορέσαμε να βρούμε. Κι έτσι έμεινα μέχρι το τέλος της σαιζόν, όπως μου ζητήθηκε, και από λύθηκα όταν έκλεισε η τηλεοπτική σαιζόν. Χαιρετώντας φίλους συναδέλφους, συνεργάτες, βλέποντας και εισπράττοντας  πληθώρα συναισθημάτων.

Κράτησα λίγες επαφές από το ΑΛΤΕΡ. Άλλωστε όταν φεύγει

Keywords
Τυχαία Θέματα