ΚΟΜΠΑΡΣΟΣ ή ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡ ΑΤΙΑ???

13:47 21/1/2012 - Πηγή: Olympia
ΚΑΥΤΗ ΠΑΤΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Η ΒΟΜΒΑ ΠΕΠΟΝΗ…

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
http://ellinikoforum.blogspot.com/2012/01/blog-post_21.html

Και ο λόγος είναι απλός.

Από τη μια μεριά ανοίγει ο δρόμος προκειμένου να αποκαλυφθεί – με τους κατάλληλους βεβαίως χειρισμούς – ο ρόλος του αντεθνικού δοσιλογισμού, στην πορεία καταστροφής την οποία επέλεξαν για τη χώρα.

Από την άλλη όμως μεριά δεν είναι καθόλου βέβαιο, πως τα κυβερνητικά συνεταιράκια

είναι αποφασισμένα να διαβούν αυτή τη σκοτεινή και ντροπιαστική διαδρομή προκειμένου να αποκαλυφθεί στον Ελληνικό λαό ολόκληρη η αλήθεια.

Όλα δείχνουν πως κλειδί για τις δρομολογούμενες εξελίξεις θα είναι η στάση της Νέας Δημοκρατίας, και οι ενδείξεις προφανώς και δεν προοιωνίζονται ευχάριστες.

Η Νέα Δημοκρατία βεβαίως έσπευσε να ζητήσει την απομάκρυνση των εμπλεκομένων από την κυβέρνηση, ας ρίξουμε όμως μια ματιά στα δεδομένα:

1. Εμπλεκόμενοι και μέλη της κυβέρνησης είναι το καμένο χαρτί που ακούει στο όνομα Παπακωνσταντίνου και φυσικά ο Σαχινίδης.
Τι έχει να πει ωστόσο η Νέα Δημοκρατία για τον πρώην πρωθυπουργό ο οποίος δεν είναι μέλος της κυβέρνησης μεν, ωστόσο και συν-μοστράρει και συν- αποφασίζει με την «αγία» τετράδα την κυβερνητική πολιτική???
Αποδέχεται ο κορυφαίος εμπλεκόμενος να παραμένει ισότιμος και αξιόπιστος συνομιλητής έστω και σ αυτό το δοτό κυβερνητικό σχήμα???…

2. Ο δοτός πρωθυπουργός φρόντισε πριν σκάσει η βόμβα Πεπόνη να μαζέψει τα συγκυβερνώντα καλόπαιδα και να αποσπάσει την απόλυτη στήριξή τους στη συνέχιση του ολέθριου πολιτικού του έργου.
Παραμένει ισχυρή και μετά από αυτή την εξέλιξη, η δέσμευση του Σαμαρά για απόλυτη στήριξη στο κυβερνητικό έργο???

Ας δούμε την απάντηση μέσα από τα ίδια τα δεδομένα:

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά της ΝΔ, δεν υπάρχει αυτή την χρονική στιγμή καμία διάθεση να προκληθούν προβλήματα στην κυβέρνηση συνεργασίας και προσωπικά στον Πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο, τη στήριξη προς τον οποίο επαναβεβαίωσε προ διημέρου ο ίδιος ο κ. Α. Σαμαράς.

«Η κυβέρνηση αυτή έχει συγκεκριμένη αποστολή και σκοπό και δεν έχουμε καμία διάθεση να την υπονομεύσουμε. Από εκεί και πέρα όμως υπάρχουν πρόσωπα που αναφέρονται στη δικογραφία, τα οποία δεν μπορούν να παραμείνουν στην κυβέρνηση», σχολίαζαν χαρακτηριστικά στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά.

Με λόγια απλά:

Όταν το έργο αυτής της κυβέρνησης έχει εξ ολοκλήρου στηθεί στη βάση μιας ποινικά κολάσιμης πράξης, και αποπνέει δυσωδία αντεθνικού δοσιλογισμού από τους καταγγελλόμενους πρωταγωνιστές, τότε αυτό το έργο είναι θεσμικά και πολιτικά έωλο.

Η διατήρηση λοιπόν της δέσμευσης Σαμαρά για αμέριστη στήριξη του έργου αυτής της κυβέρνησης, στην καλύτερη περίπτωση συνιστά μια ενσυνείδητη συνενοχή στο έγκλημα σε βάρος της πατρίδας.

Η επιδιωκόμενη λοιπόν από τη Νέα Δημοκρατία προεκλογική – και μόνον – αξιοποίηση των εξελίξεων, θα είναι μια ενέργεια στοχευμένη που θα επιχειρήσει να αλώσει τη συνείδηση των αφελών, αλλά το κουκούλωμα

Keywords
Τυχαία Θέματα