Κορυφαίες εταιρείες της αγοράς παρουσιάζουν μια ανοικτή πλατφόρμα που φέρνει το διαδίκτυο στους τηλεοπτικούς δέκτες

12:37 19/3/2012 - Πηγή: Olympia

Η Google, η Intel, η Logitech και η Sony ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν την πλατφόρμα του Google TV, και παράλληλα συνεργάζονται με τη DISH Network, τη Best Buy,

και την Adobe για να φέρουν πιο γρήγορα τις συσκευές στα σπίτια των καταναλωτών….

Στο πλαίσιο του συνεδρίου Google I/O developer στο Σαν Φρανσίσκο, κορυφαίοι παράγοντες του κλάδου των ηλεκτρονικών και της πληροφορικής ανακοίνωσαν την εξέλιξη του Google TV, μιας πλατφόρμας ανοικτού κώδικα, η οποία προσθέτει τη δύναμη του διαδικτύου στην τηλεοπτική εμπειρία και φέρνει στο σαλόνι μας μια νέα κατηγορία συσκευών. Η Intel, η Sony, και η Logitech, μαζί με τη Best Buy, τη DISH Network και την Adobe, ανακοίνωσαν από κοινού με τη Google (NASDAQ: GOOG) την υποστήριξη τους στην τεχνολογία του Google TV.

Την τελευταία δεκαετία, η τεχνολογία του Ίντερνετ έχει βοηθήσει να δημιουργηθεί ένα μοναδικό περιβάλλον καινοτόμων εφαρμογών σε ολόκληρο τον κόσμο, άλλα μέχρι στιγμής παρέμενε έξω από το καθιστικό μας. Με το Google TV, οι καταναλωτές θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να αναζητούν και να παρακολουθούν τηλεοπτικά προγράμματα, αντλώντας περιεχόμενο μέσα από μια τεράστια δεξαμενή, η οποία θα ενσωματώνει πηγές όπως οι παραδοσιακοί τηλεοπτικοί σταθμοί, το διαδίκτυο, οι προσωπικές βιβλιοθήκες και τα κινητά τηλέφωνα.

Ενιαία αναζήτηση στο Web, στην τηλεόραση και σε εφαρμογές

Το Google TV βασίζεται στην πλατφόρμα Android και τρέχει την εφαρμογή Google Chrome browser. Οι χρήστες μπορούν, από την άνεση του καθιστικού τους, να έχουν εύκολη πρόσβαση σε όλα τα συνηθισμένα τηλεοπτικά κανάλια, καθώς επίσης και σε μια τεράστια δεξαμενή πληροφοριών και εφαρμογών από το Ίντερνετ ή από άλλα ιδιωτικά clouds, στην οποία περιλαμβάνεται και πλούσιο περιεχόμενο τεχνολογίας Adobe Flash. Η νέα πλατφόρμα, εξοπλισμένη με τους κορυφαίους επεξεργαστές Intel Atom CE4100, οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να τοποθετούνται σε καταναλωτικά ηλεκτρονικά, θα προσφέρει επιδόσεις ήχου και εικόνας, ανάλογες με εκείνες ενός συστήματος οικιακού κινηματογράφου. Η Sony και η Logitech δήλωσαν ότι, αργότερα μέσα στο 2010, θα παρουσιάσουν προϊόντα εξοπλισμένα με τους νέους επεξεργαστές Intel Atom τα οποία θα υποστηρίζουν Google TV. Παρόλο που το Google TV έχει σχεδιαστεί για να συνεργάζεται με οποιονδήποτε πάροχο τηλεοπτικού προγράμματος, στην αρχική παρουσίαση οι ρυθμίσεις θα έχουν προσαρμοστεί καλύτερα επάνω στο πρόγραμμα της DISH Network.

Με το Google TV οι επιλογές των τηλεθεατών θα διευρυνθούν, ώστε εκτός από τις μερικές εκατοντάδες κανάλια που προσφέρει σήμερα ένας πάροχος καλωδιακής ή δορυφορικής τηλεόρασης, να συμπεριλάβουν μια τεράστια δεξαμενή περιεχομένου βίντεο από το Ίντερνετ. Την εμπειρία που προσφέρει το Google TV έρχεται να συμπληρώσει η δυνατότητα streaming από κορυφαίες πλατφόρμες περιεχομένου όπως το Netflix, το Amazon Video On Demand, και το YouTube. Το Google TV θα έχει, επίσης, τη δυνατότητα να τρέχει apps από την Αγορά των συσκευών που τρέχουν λειτουργικό Android.

Η πλοήγηση σε αυτόν

Keywords
Τυχαία Θέματα