ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ

Τώρα που οι πολιτικοί μας αναγκάζονται απο την τρόϊκα να καταργήσουν τις συντεχνίες και να απελευθερώσουν τα διάφορα επαγγέλματα που τις απαρτίζουν ,παρακολουθούμε ένα παζάρι άνευ προηγουμένου , προκειμένου να μή χάσουν τα κεκτημένα τους και να ανακτήσουν περισσότερα με άλλο τρόπο.

Διάβασα όρισμένα σχόλια στο site σας για την συντεχνία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος , καί πράγματι όλοι οι νόμοι που έχουν ψηφιστεί δεν αποβλέπουν  στην απελευθέρωση των επαγγελμάτων του αλλά στην περαιτέρω εδρέωση και με υποχρεωτικό τρόπο επιβολή τους

στον ανυπεράσπιστο Ελλήνα πολίτη .

Το ίδιο παζάρι γίνεται και με άλλες άπειρες ομάδες προνομοιούχες με κλειστά επαγγέλματα που εκμεταλλεύτηκαν το μπάχαλο και ύψωσαν τείχη προστασίας εις βάρος του κόσμου.

Υπάρχουν προβλήματα το αναγνωρίζω άλλα θα πρέπει να επιλυθούν δίκαια και όχι εις βάρος του κοινωνικού συνόλου.

Την στιγμή μάλιστα που το κράτος έχει βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη του κάθε φορολογούμενου και αυτός χρειάζεται όσο ποτέ κάποιες ελαφρύνσεις , οι έντιμοι πολιτικοί μας , του φορτώνουν και άλλα προκειμένου να μη δυσαρεστήσουν τους κομματικούς τους φίλους ή προκειμένου να μη συναντήσουν αντιδράσεις απο αυτούς στην απελευθέρωση των επαγγελμάτων τους.

Είναι η μόνη τέχνη που χειρίζονται καλά , χαιρετούρες και εκδουλεύσεις

Πιστεύω όμως ότι αυτή η κατάρευση που βιώνουμε σαν κοινωνία πρέπει να μας ευαισθητοποιήσει όλους μας και να τους απομονώσουμε ρίχνοντας στην κάλπη όνόματα που θα έχουν την ικανότητα να κάνουν δουλειά με την ίδια σπουδή που θα ψάχναμε να βρούμε κάποιον να μας διαχειριστεί το μαγαζί μας ή την επιχείρησή μας.

Τέρμα οι γραβάτες , τα ωραία λόγια τα μεγάλα , τα μπαλκόνια , οι εκπομπές , τα παράθυρα , οι χαιρετούρες , οι συμπάθειες και όλα τα σχετικά που σκοπό έχουν να μας αποπροσανατολίσουν, προβληματιστείτε πολύ στην επιλογή σας , εμπιστευθείτε το ενστικτό σας και όχι αυτούς που σας επιβάλουν τα κόμματα και τα ΜΜΕ και τότε μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις απο τούς πολιτικούς για την μοίρα μας ατομικά και σαν  Χώρα .

Αυτή την αντίδραση , την αγανάκτηση και την εμπειρία που βιώνουμε σήμερα πρέπει να την κρατήσουμε ζωντανή μέχρι τίς εκλογές και να μή ξεχάσουμε όπως συνήθως κάνουμε , εκεί  θα είναι η δημοκρατική αντίστασή μας σαν λαός .

facebook : syntexnia


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα