Λουκάς Παπαδήμος: Η σκοτεινή πλευρά του δοτού πρωθυπουργού

23:22 11/5/2012 - Πηγή: Olympia

Επιμέλεια: Μάνος Παπαδάκης

Οι New York Times έγραψαν ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου έπεσε πραξικοματικά για να έρθει ο δοτός τραπεζίτης από το εξωτερικό και να αναλάβει τα ηνία της χώρας την πιο κρίσιμη στιγμή σαν το ιδανικό πρόσωπο, το οποίο σαν «ειδήμονας της οικονομίας» θα έκανε το καλύτερο δυνατό deal

στη διαχείριση του ζητήματος του ελληνικού χρέους απέναντι στους ξένους.

Ήρθε λοιπόν ο πρώην υποδιευθυντής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενός μη εκλεγμένου οργανισμού που δεν είναι υπόλογος σε κανέναν και καθορίζει την πολιτική του με βάση τις οδηγίες που παίρνει από σώματα εκπροσώπων του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου. Αυτή την πολιτική θέληση των τραπεζών που συμμετέχουν σε αυτά τα λόμπι εκπλήρωνε και ο κ. Παπαδήμος από το πόστο του. Ως εκ τούτου αποτελεί δοκιμασμένο μέλος της παγκόσμιας τραπεζικής ελίτ, την οποία και αντιλαμβάνεται ως τη «μητέρα-πατρίδα» του. (Αν ανατρέξουμε στην εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη, τους Πρωταγωνιστές, όταν ήταν καλεσμένος του δημοσιογράφου θα ακούσουμε τον ίδιο να επιβεβαιώνει με τα λεγόμενά του τα παραπάνω).

Παρόλα αυτά όμως, ο ελληνικός λαός είδε με ανακούφιση τον περισπούδαστο Τραπεζίτη να διαδέχεται τον Γιώργο Παπανδρέου στην πρωθυπουργία. Και ήταν πραγματικά απορίας άξιο να βλέπεις την πλειοψηφία του κόσμου να τρέφει μεγάλες ελπίδες και να θεωρεί ως σωτήρα έναν μη εκλεγμένο πρωθυπουργό, χωρίς καν να ξέρει ούτε τα βασικά για το παρελθόν του κ. Παπαδήμου, ο οποίος είχε την… τύχη να έχει πιστούς συμμάχους τα media, τα οποία φρόντισαν να τον πλασάρουν ως τον κατάλληλο άνθρωπο τη σωστή στιγμή και τα κατάφεραν μια χαρά, αφού τα ψάρια «τσίμπησαν».

Επειδή όμως τα Μέσα ανέδειξαν μόνο την «άγια» πλευρά του κ. Παπαδήμου, έχουμε το χρέος να κάνουμε το ίδιο και για τη σκοτεινή πλευρά του πρωθυπουργού μας, ο οποίος έχει αναμφίβολα βεβαρυμμένο ποινικό μητρώο.

Ας δούμε λοιπόν τα έργα και τις ημέρες του Λουκά Παπαδήμου για να έχουμε όλοι μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το ποιον του «καλού Τραπεζίτη».

Ο Λουκάς, ο Κώστας και η «φούσκα»

Πρόκειται για τον άνθρωπο που διετέλεσε διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κατά την πιο βρώμικη περίοδο της χρηματιστηριακής φούσκας και των θαλασσοδανείων.

Για να κατανοήσουμε όλοι καλύτερα τα γεγονότα παραπέμπουμε σε άρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ στις 19 Σεπτεμβρίου 1999, με τίτλο “SOS Παπαδήμου προς επενδυτές”, κατ’ αποκλειστικότητα δημοσίευσε βαρυσήμαντες δηλώσεις του νυν πρωθυπουργού, που αποτέλεσαν και την αφορμή για την αρχή της πτώσης του ΧΑΑ.

Με τις δηλώσεις αυτές ο κ. Παπαδήμος προσπάθησε να νίψει τας χείρας του από τη ληστεία που συντελούνταν στη Σοφοκλέους. Ήταν όμως πολύ αργά, και καμία δήλωση δεν μπορούσε πλέον να τον απαλλάξει των δικών του ευθυνών. (Σημειωτέον ότι την προηγουμένη είχαν γίνει δηλώσεις του διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, κ. Θ. Καρατζά, με τις οποίες και εκείνος προειδοποιούσε το επενδυτικό κοινό για τις υπερβολές που διαμορφώνονταν στις λεγόμενες περιφερειακές μετοχές.)

Ο κ. Παπαδήμος επισήμανε ότι “κατά τους τελευταίο

Keywords
Τυχαία Θέματα