Μ’ αεροπλάνα και βαπόρια.

12:27 9/4/2012 - Πηγή: Olympia

Χρονογράφημα από τον Μιχάλη Τ.

Αυτόν τον καιρό σιγοτραγουδώ ασυναίσθητα το υπέροχο τραγούδι του Σαββόπουλου και προσπαθώ να καταλάβω πως και γιατί μου «κόλλησε». Εν τέλει το βρήκα!!! Φταίει η επικείμενη (;) προεκλογική περίοδος-ή για ν ακριβολογώ- η βραδιά των εκλογών – ελπίζω να ναι ανοιξιάτικη. Πως γίνεται τώρα θα πείτε να επικαλούμαι την υπέροχη φωνή της Σ.Μπέλλου με τη βραδιά των εκλογών; Κι όμως υπάρχει σχέση και μάλιστα «στενή».

Στα λατινικά υπάρχει η λέξη «fuga» (φυγή). Σκέφτεστε το ενδεχόμενο φυγής εγχώριου ή ξένου (έχουμε και τέτοιο) πολιτικού προσωπικού; Γιατί όχι δηλαδή;

Μόνο οι νέοι μας θα
φεύγουν; Ενδεχομένως να είναι ήδη ευκταίο αυτό το ενδεχόμενο και, συμβάλλοντας σ αυτό, μπορώ να υποστηρίξω πως «προτάσεις υπάρχουν», -κατά το «λεφτά υπάρχουν».

Δε θα χρειαστούν όμως μόνο «αεροπλάνα και βαπόρια» αλλά και πλείστα άλλα μέσα, αναλόγως το πρόσωπο που θα φυγαδευτεί και την προγενέστερη παρουσία του στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Ο Γ.Α.Παπανδρέου θα θελαν πολλοί κακεντρεχείς και φιλύποπτοι να τον θέλουν να την «κοπανάει» με τα προσφιλή του μέσα, το ποδήλατο ή το κανό. Ωστόσο είναι πασιφανές πως η φυγή του θα πρέπει να είναι άμεση και τα συγκεκριμένα μέσα δεν την εξασφαλίζουν. Λόγω προϊστορίας, οι πολιτικοί «οπαδοί» του Δ.Ν.Τ φεύγουν με ελικόπτερο, στη δική μας περίπτωση το «ΑΠΑΤΣΙ» είναι καλή λύση, γιατί ενδεχομένως η αποχώρηση να είναι μετά πυρών.

Ο Α. Τσοχατζόπουλος- ειρήσθω εν παρόδω του χει απαγορευτεί η έξοδος απ τη χώρα;- έχει στη διάθεση του όλο τον υποβρύχιο στόλο, -ως ειδικός στα «υποβρύχια»- οπότε αυτός φεύγει με υποβρύχιο (αν καταφέρει να φτάσει ως τη Σαλαμίνα). Τώρα από κει και ύστερα μπορεί να τον περιμένουν κάποια «προβλήματα», αφού ως γνωστόν τα υποβρύχια που προμηθεύτηκε απ τους φίλους του, τους Γερμανούς «γέρνουν» και μπορεί να μπατάρουν, αλλά κάτι θα γίνει.

Ο Θ. Πάγκαλος θα προτιμήσει βυτιοφόρο, ξέρετε αυτό που χρησιμοποιείται σε αποφράξεις φρεατίων,- κοινώς βόθρων. Έχει δύο πλεονεκτήματα το εν λόγω μέσο για τον συγκεκρμένο «κύριο». Αφενός τον. χωράει και αφετέρου θα ναι στο «στοιχείο» του-το γιατί το ξέρετε φαντάζομαι.

Η Α. Διαμαντοπούλου θα την «κοπανήσει» με σχολικό λεωφορείο, αν δουλεύει κανένα. Η «εκσυγχρονίστρια»- και συμπαθέστατη εδώ που τα λέμε- υπουργός, βέβαια θα μπορούσε να μείνει, αφού είναι ιδιαίτερα «συμπαθής» στους εκπαιδευτικούς κύκλους, αλλά μάλλον θα φύγει κι αυτή μπας και βρει τετράδια για τις πανελλήνιες.

Ρέππας και Ραγκούσης θα μοιραστούν το ίδιο μέσο αναχώρησης. Καλά το φανταστήκατε βέβαια. με ΤΑΧΙ που χουν και προϊστορία, τα συγκεκριμένα πρόσωπα, με το συγκεκριμένο μέσο. Εννοείται πως το ΤΑΧΙ θα τα οδηγήσουν οι ίδιοι, γιατί για να βρουν ταξιτζή κομμάτι δύσκολο το βλέπω.

Ο Α.Λοβέρδος έχει καπαρώσει-τι άλλο;-ασθενοφόρο με πλήρη εξοπλισμό μέσα. Και ασθενοφόρο καλό έτσι; «γερμανικό» μοντέλο ν αναπτύσσει μεγάλη ταχύτητα και σειρήνα, γιατί θα το κυνηγήσουν πολλοί γιατροί και φαρμακοποιοί και πρέπει να κινηθεί ο υπου

Keywords
Τυχαία Θέματα