Με κοινοβουλευτική ασυλία δικάζει ο Σηφουνάκης τον Βγενόπουλο!

Ηρωϊκό το δελτίο τύπου που λάβαμε από αναγνώστη, για την επική μάχη Σηφουνάκη εναντίον Βγενόπουλου για συκοφαντική δυσφήμιση… Θα σταθούμε όμως σε ένα χαρακτηριστικό κομμάτι: “Να υπενθυμίσουμε η προσπάθεια του Α. Βγενόπουλου να ποινικοποιήσει την πολιτική δράση του Ν. Σηφουνάκη βρήκε κόκκινο από την αρμόδια Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, η οποία ομόφωνα, πριν ένα περίπου μήνα, απέρριψε αίτηση άρσης της ασυλίας του βουλευτή.”!!

Αγαπητέ φίλε, μόνο τίτλος τιμής δεν

είναι αυτός για τον κύριο Σηφουνάκη. Τέλος πάντων, δημοσιεύουμε αυτούσια την επικοινωνία:

ΣΕ ΒΑΤΕΡΛΟ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ “MRMIG” Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΧΗ ME ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ

Λάμπρος Κριαράς

Σε Βατερλό εξελίχθηκε για τον επικεφαλής της MIG Ανδρέα Βγενόπουλο η χθεσινή διπλή δικαστική διαμάχη με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργό Ν. Σηφουνάκη στα Δικαστήρια της Ευελπίδων!

Υπενθυμίζεται ότι ο Ν. Σηφουνάκης διεκδικεί αποζημίωση από τον Α. Βγενόπουλο, επικαλούμενος ψευδείς ισχυρισμούς, προσβολή της προσωπικότητάς του, εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση, σε σχέση με τη διαχείριση χορηγίας ύψους 50 εκατ. δραχμών (ή 146.000 ευρώ) της Μarfin μετά τις καταστρεπτικές πυρκαγιές της Σάμου το 2001.

Στις 19/04/2010, ο Α. Βγενόπουλος στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και σε άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς, είχε «αποκαλύψει» – δέκα χρόνια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στο νησί – ότι είχε δήθεν δώσει στον τότε Υπουργό Αιγαίου Ν. Σηφουνάκη τη δωρεά των 50 εκατ. δραχμών της εταιρείας Marfin για την αποκατάσταση των πυροπαθών της Σάμου. Ο Α. Βγενόπουλος επιχείρησε, τότε, να παρουσιάσει τον Ν. Σηφουνάκη ως ανέντιμο και αναξιόπιστο, εκμεταλλευόμενος το κλίμα των ημερών.

Όπως απεδείχθη βέβαια από τους μάρτυρες που κατέθεσαν χθες, αλλά και από τα έγγραφα που παρουσιάσθηκαν, ο Ν. Σηφουνάκης όχι μόνο δεν είχε καμία ανάμειξη με την χορηγία της Marfin, αλλά το χρηματικό αυτό ποσό είχε κατατεθεί εξ αρχής από την εταιρεία του Α. Βγενόπουλου στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με δικαιούχο το Δήμο Πυθαγορείου Σάμου, ο οποίος, τελικώς. εκταμιεύεσαι το πόσο και το διαχειρίσθηκε με πλήρη διαφάνεια.

Οι σκηνές που διαδραματίστηκαν στην αίθουσα του Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών ήταν απείρου κάλους έως κωμικοτραγικές, όταν ο μάρτυρας και δεξί χέρι του Βγενόπουλου στη Marfin Μανώλης Ξανθάκης, επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα είπε ότι ο Βγενόπουλος δεν είχε πρόθεση να συκοφαντήσει τον Σηφουνάκη, αλλά τις συκοφαντίες που εκτόξευσε τότε τις έκανε για να…ικανοποιήσει το… θυμικό του…επειδή το ελληνικό κράτος δεν οργάνωσε αρκούντως μεγάλη φιέστα για τον «εθνικό ευεργέτη» Βγενόπουλο!

Το τελειωτικό χτύπημα όμως στον Α. Βγενόπουλο και την παρέα του ήρθε στη συνέχεια, όταν εκδικάστηκε η αγωγή Βγενόπουλου κατά Ν. Σηφουνάκη, επειδή ο τελευταίος ως βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα μεταφορών και επικοινωνιών την περίοδο 2008-2009, είχε καταγγείλει δημοσίως την απόφαση της τότε κυβέρνησης να πωλήσει ποσοστό 20% των μετοχών του ΟΤΕ – που άνηκαν στο Ελληνικό Δημόσιο – στην εταιρεία του κ. Βγενόπουλου. Για να θυμηθούμε λίγο την υπόθεση, το ποσοστό αυτό είχε πωληθεί αντί 19 ευρώ περίπου ανά μετοχή στη MIG και στη συνέχεια η εταιρεία του κ. Βγενόπουλου το πώλησε αντί 26 ευρώ ανά μετοχή στην εταιρεία Deutsche Telekom, η οποία στη συνέχεια, ως γνωστόν, απέκτησε τον έλεγχο του ΟΤΕ!

Η κατάθεση του μάρτυρα του Α. Βγενόπουλου Μ. Ξανθάκη, κόντεψε να γυρίσει μπούμερανκ για τον ίδιο, όταν «υπενθύμισε» – κατόπιν πίεσης του συνηγόρου του Ν. Σηφουνάκη Ν. Κωνσταντόπουλου – την ιδιότητά του ως Προέδρου του Χρηματιστηρίου την περίοδο 1994-1998! Γνώστης του πως «στήνονται» και λειτουργούν χρηματιστηριακές φούσκες, δεν είχε και να πολλά να πει και να διαψεύσει για το σκάνδαλο ΟΤΕ-MIG….

Όσο για τη δήθεν «συκοφαντία» Σηφουνάκη κατά Βγενόπουλου, απεδείχθη το πλέον προφανές, ότι οι κατηγορίες αφορούσαν την εταιρεία MIG και ότι ο πολιτικός α μη τι άλλο οφείλει να έχει κρίση και να τη διατυπώνει. Ανάμεσα στους μάρτυρες υπεράσπισης του Ν. Σηφουνάκη ήταν και ο πρώην Υπουργός Δημήτρης Ρέππας.

Καταλύτης ήταν, επίσης, και ο Ν. Κωνσταντόπουλος, όταν σημείωσε: «κάτι ξέρετε στη MIG για το πώς κατακρημνίζονται τράπεζες και πώς συμπαρασύρεται μία χώρα, όπως η Κύπρος και η Ελλάδα από μετοχοδάνεια σε φίλους και κολλητούς…από δω και πέρα το κουβάρι θα ξετυλιχθεί…»

Να υπενθυμίσουμε η προσπάθεια του Α. Βγενόπουλου να ποινικοποιήσει την πολιτική δράση του Ν. Σηφουνάκη βρήκε κόκκινο από την αρμόδια Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, η οποία ομόφωνα, πριν ένα περίπου μήνα, απέρριψε αίτηση άρσης της ασυλίας του βουλευτή.

Η τελευταία πράξη της δικαστικής αγωγής Σηφουνάκη κατά Βγενόπουλου θα παιχθεί με την έκδοση της απόφασης.

(synhmmena foto eksw apo to dikasthrio twn kk. Sifounaki, Kwnstantopoulou, Reppa)


Keywords
Τυχαία Θέματα