Με ρουκέτες έπληξαν τη βάση του ΝΑΤΟ στο Αφ γανιστάν …Ανατίναξαν αεροσκάφη ! !

14:13 15/9/2012 - Πηγή: Olympia

Αντάρτες βαριά οπλισμένοι με πυροβόλα όπλα και ρουκέτες επιτέθηκαν μια βαριά οχυρωμένη πεδίο αέρα στο Αφγανιστάν, σκοτώνοντας δύο πεζοναύτες και κατέστρεψαν αεροσκάφη σε παραβίαση ασφαλείας με τεράστια σημασίας συμβολισμού στο στρατόπεδο όπου ο πρίγκιπας Χάρι έχει υπηρετεί !
Το κίνημα των Ταλιμπάν, το οποίο ηγείται στον 10-ετή πόλεμο κατά ΝΑΤΟ και των στρατευμάτων στο Αφγανιστάν, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση για να εκδικηθεί Αμερικάνικη ταινία που θεωρείται προσβλητικό για το Ισλάμ και που έχει προκαλέσει

θανατηφόρα επεισόδια σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Η επίθεση στο στρατόπεδο Bastion στη νότια επαρχία Χελμάντ, ένα από τα πιο σκληρά πεδία μάχης του πολέμου, που ξεκίνησε στις 10:15 μ.μ. (1745 GMT) την Παρασκευή και η βάση εγκρίθηκε το πρωί του Σαββάτου, δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος Αδάμ Wojack.

Οι δράστες κατάφεραν να διεισδύσουν στο τομέα της αεροπορίας , που χρησιμοποιείται τόσο από αμερικανικές και βρετανικές αεροσκάφη, αν και δεν ήταν αμέσως σαφές αν σκαρφάλωσε πάνω από τον τοίχο και ανατίναξαν αεροσκάφη με εκρηκτικά, ΄δήλωσε ο Αδαμ Wojack

Πολλά τα κατεστραμμένα αεροσκάφη, αλλά Wojack αρνήθηκε να πει τι είδους και πόσα. Είπε αρχικές εκτιμήσεις αναφέρουν οτι 15 – 20 αντάρτες σκοτώθηκαν, αλλά ότι δεν ήταν ακόμη δυνατό να επιβεβαιωθούν !

Η επίθεση της Παρασκευής να εγείρουν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το πώς αντάρτες και πως κατάφεραν να μπουν μέσα στο στρατόπεδο που εκτείνεται σε πολλά τετραγωνικά χιλιόμετρα (μίλια) της ερήμου και το στρατόπεδο για χιλιάδες στρατιώτες.

“Χθες το βράδυ, ένας αριθμός των μουτζαχεντίν μαχητές έχουν πραγματοποιήσει επιθέσεις αυτοκτονίας στο στρατόπεδο Bastion της Χελμάντ στο εκδίκηση για την προσβλητική ταινία από τους Αμερικανούς,« εκπρόσωπος Κάρι Γιούσουφ Αχμάντι είπε στο AFP μέσω τηλεφώνου.

Πρίγκιπας Χάρι βρίσκεται στη βάση ως στρατιωτικός πιλότος ελικοπτέρου. Ταλιμπάν αντάρτες έχουν ορκιστεί να τον σκοτώσουν , λέγοντας ότι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι είχε μια «υψηλής αξίας σχέδιο» για να επιτεθεί το τρίτο στη σειρά για το βρετανικό θρόνο.

“Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι ο ίδιος δεν ήταν σε κανένα κίνδυνο”, δήλωσε ο λοχίας Bob Barko της ISAF.

Να θυμίσουμε οτι και το…
2008, είχε αποσυρθεί εσπευσμένα από το Αφγανιστάν, όταν ειδήσεις γύρω που τον έφερναν να ειναι σε βάση στο έδαφος τα αεροσκάφη έγιναν ξανά στόχος !
Βετεράνος


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα