ΜΜΜ: Αύξηση εσόδων 9,9% από τις πωλήσεις εισιτηρίων

17:33 2/11/2012 - Πηγή: Olympia

Αύξηση των εσόδων κατά 9,9% από τις πωλήσεις των εισιτηρίων σε σχέση με το 2011 καταγράφηκε τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία των πρώτων πέντε εβδομάδων (24 Σεπτεμβρίου – 28 Οκτωβρίου) της εντατικοποίησης των ελέγχων στο Σύστημα Αστικών Συγκοινωνιών.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, η ονομαστική αξία των συνόλου των πωλήσεων (εισιτήρια και κάρτες) του Οκτωβρίου παρουσίασε αύξηση της τάξης του 9,9%

σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2011. Η αύξηση αυτή οφείλεται αποκλειστικά στην πώληση εισιτηρίων (15%), ενώ η αξία πωλήσεων των καρτών παρέμεινε στα ίδια επίπεδα.

Οσον αφορά στους ελέγχους, κατά το διάστημα 24 Σεπτεμβρίου – 28 Οκτωβρίου διεξήχθησαν συνολικά 205 έλεγχοι σε 16 σταθμούς της ΣΤΑΣΥ, ενώ επιβλήθηκαν 5.585 πρόστιμα συνολικής αξίας 443.524 ευρώ. Από αυτά το 3,7% εισπράχτηκε επί τόπου, ενώ το υπόλοιπο 96,3% καταλογίστηκε επί πιστώσει.

Το 62% των παραβάσεων αφορούσαν επιβάτες που δεν είχαν προμηθευτεί εισιτήριο, ενώ το 19% δεν επέδειξαν το δελτίο μερικής απαλλαγής. Τα πλαστά εισιτήρια που εντοπίστηκαν αντιστοιχούν σε ποσοστό 4,3%.

Στόχος του υπουργείου είναι η μείωση της λαθρεπιβίβασης κατά 50% μέχρι το τέλος του έτους. Σημειώνεται ότι εντός των ημερών αναμένεται η τυπική έγκριση από τη Διϋπουργική των ΔΕΚΟ για την εφαρμογή του μέτρου της δωρεάν παροχής στον επιβάτη ενός εισιτηρίου για κάθε δέκα ίδιας αξίας ακυρωμένα εισιτήρια, για να αποφεύγεται το φαινόμενο της μεταβίβασης εισιτηρίων μεταξύ των χρηστών.
naftemporiki.gr


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα