Μνημονιακά Χτυπήματα…

14:27 12/4/2012 - Πηγή: Olympia

Αν θέσουμε στον εαυτό μας το ερώτημα – «Μα ποιος ωφελείται τέλος πάντων από την κατά μέτωπο επίθεση που έχει εξαπολύσει εδώ και καιρό το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ και εσχάτως και η ΝΔ;», η απάντηση που θα λάβουμε θα πρέπει να είναι – «Κατά το μεγαλύτερο ποσοστό η ΔΗΜΑΡ». Γίνεται δηλαδή μια προσπάθεια να αποτραπούν αναποφάσιστοι ψηφοφόροι κεντρο-αριστερής αντίληψης να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και κάποιοι

φίλα προσκείμενοι χωρίς ιδιαίτερα στενούς δεσμούς. Και οι λόγοι κατά πάσα πιθανότητα είναι οι παρακάτω.

Αμέσως μετά την ψήφιση του 1ου Μνημονίου (Μάϊος 2010), έρχεται «επιφοίτηση» σε κάποιους στον ΣΥΡΙΖΑ και κάνουν απόσχιση δημιουργώντας την ΔΗΜΑΡ (Ιούνιος 2010). Με
τους ψηφοφόρους της κεντρο-αριστεράς περαιτέρω διασκορπισμένους και της κεντρο-δεξιάς να είναι ακόμα ζαλισμένοι από τις βουλευτικές εκλογές του προηγουμένου έτους, με κάποιους από αυτούς επί πλέον να ψάχνονται επειδή είχε υπάρξει και η διαγραφή της Μπακογιάννη λόγω ψήφισης του Μνημονίου, φθάνουμε στις Δημοτικές-Περιφερειακές εκλογές (Νοέμβριος 2010).

Στις εκλογές αυτές, ναι μεν το ΠΑΣΟΚ χάνει αρκετά από την δύναμή του, αλλά δεν φαίνεται, εξ αιτίας της προτροπής από κάποιους σε αποχή και της διασκορπισμένης ψήφου. Δόθηκε έτσι το δικαίωμα σε εκπροσώπους της Τρόϊκας, να αναφωνήσουν ότι στην Ελλάδα ο κόσμος ψήφισε ΠΑΣΟΚ, άρα εγκρίνει τα μέτρα του μνημονίου και άρα προχωράμε κανονικά στην εφαρμογή τους.

Τυχαία τα παραπάνω γεγονότα; Δεν νομίζω.

Για να έλθουμε τώρα στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, είναι αρκετά φανερό ότι συμβαίνει κάτι ανάλογο. Επειδή έχουμε πλέον συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, μοιραία η επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ προέρχεται και από τους δύο. Ας μην ξεχνάμε το σπουδαιότερο, ότι οι τιτανο-τεράστιοι έχουν δώσει έγγραφες δεσμεύσεις στους διεθνείς σωτήρες μας, για την συνέχιση της ίδιας και απαράλλακτης πολιτικής για μετά τις εκλογές. Επομένως για να κυβερνήσουν αν τυχόν δεν τους φτάνουν τα κουκιά, θα πρέπει να συνδράμει και η ΔΗΜΑΡ (πιθανόν και οι Οικολόγοι αν μπουν). Η ιδέα ήδη κυκλοφορεί και όταν έλθει η κατάλληλη στιγμή θα γίνουν κωλοτούμπες, που δεν θα τις έχουμε δει ούτε στον ύπνο μας.

Εφ’ όσον λοιπόν θέλουμε να μπει κάποιο φρένο στην κατηφόρα που μας έχουν βάλει και τρέχουμε με αυξανόμενη ταχύτητα, να σταματήσουν επί τέλους να αυτοκτονούν συνάνθρωποί μας, και επικυρίαρχοι σαν τον Ράϊχενμπαχ να βρεθούν εκτός συνόρων, θα πρέπει να σπρώχνουμε τους διάφορους γνωστούς που έχουμε στον περίγυρό μας, είτε είναι κεντρο-δεξιάς αντίληψης είτε κεντρο-αριστερής, να ψηφίσουν εκείνους τους υποψηφίους και εκείνα τα κόμματα που έχουν σταθερές αντιμνημονιακές θέσεις και απόψεις και όχι ήξεις αφήξεις κωλοτούμπες.

Δημήτρης Μ.


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα